Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari başkenti Dubai’de polis tarafından göz altına bir dilencinin üzerinden 5 bin 200 dolar karşılığı para çıktı.

Dubai polis yetkilileri, araç sürücülerinden işine gidebilmek için üç dolar isteyen dilencinin şu ana kadar böyle yüklü bir miktar toplamayı başardığını söyledi.
Dubai polisi her yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da insanların yardımseverlik duygularını istismar eden dilencilere göz açtırmıyor. Yapılan açıklamaya göre 17 Haziran’da başlayan kampanya ile Dubai’de 103 dilenci tutuklandı.

Polis, aralarında 14 Betvole kadının bulunduğu dilencilerden birisinin hikayesine dikkat çekti. Polisin takip ve araştırması neticesinde bir dilencinin ülkeye girişte protez ayak kullandığı fakat sokaklarda dilenmeye başladığında bu protezi çıkararak daha fazla yardım toplamaya çalıştığı ortaya çıktı.
Yerel medyaya açıklama yapan Dubai polisi turizm güvenlik departmanı müdürü Muhammed El Muheyri, yakalanan insanların büyük çoğunluğunun başka ülkelerden Ramazan’da özellikle Dubai’ye dilencilik yapmaya geldiğini ve işlerinde ‘profesyonel’ olduğunu söyledi.
El Muheyri, bunun bir dolandırıcılık olduğunu, dilencilerin aslında paraya ihtiyacı olmadığını ve halkın daha da bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı.

İstatistiklere göre geçen yıl Dubai polisi 169’u Ramazan’da olmak üzere 657 dilenciyi göz altına almıştı.
Kaynak: cha