Azeri ressam Sabir Çopuroğlu özgün resim sanatı ile dünyada bir ilki gerçekleştirdi. Petrolün bol olduğu Bakü'nün Bayıl kasabasında oturan Çopuroğlu, petrolden resimler çiziyor. Azeri ressamın en önemli özelliği de fırça yerine kendi parmaklarını kullanması.
Bunu 15 yıl önce keşfettiğini anlatan Çopuroğlu, "Çocukken birisi tedavi için cam şişede petrol getirmişti. O petrolü elime dökerek duvarda resim çizmeye başladım. Ninem o zaman bana kızmıştı ama, Maksibet bu benim geleceğimi belirledi” dedi.
Azeri ressam petrolle ilk çizdiği resimleri bugün gibi hatırladığını belirterek, "Bayıl kasabasındaki petrol dolu gölü görünce bir cam şişeye doldurup resim atölyesine getirdim. Ve denemeye başladım" diyor.
Petrolün tuvale yansıyan sanatına en çok Azerbaycan'da faaliyet gösteren yabancı petrol şirketleri ilgi gösteriyor. Azeri petrol ustası şimdilerde resimlerini satmayı çok düşünmüyor.

Çopuroğlu doğa ile birlikte portre resimleri de yapıyor. Çok sayıda resimlerini atölyesinde biriktiren ressamın en büyük arzusu Avrupa'da büyük bir sergi açmak.
Kaynak: cha