Kepez Belediyesi ve Yeşil Antalya Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin birlikte yaptığı çalışma neticesinde, sitedeki 300’e yakın işyerinin 20 yıldır yaşadığı müstakil tapu problemi çözüldü.

Kepez Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce Akdeniz Sanayi Sitesi'nin tapulu 86 dönüm arazi üzerindeki gecekonduların tahliyesi ve İnşaat Malzemecileri Sitesi'nin de işyerlerinin ruhsatlarının olmaması sorunlarının çözüldüğü belirtildi. Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'nde tek parsel imar düzenlemesinden dolayı işyerlerinin yaşadığı müstakil tapu sorununa çözüm bulunduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Tek parselin, sitedeki işyerlerine göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi amacıyla ifraz (ayırma) işlemi yapıldı. Bu işlemin de Kepez Belediyesi Encümeni’nde onaylanmasıyla birlikte, işyerlerinin şahsi tapularını almalarının önü açılmış oldu."

Kepez Betxlarge Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yeşil Antalya Sanayi Sitesi Kooperatifi ile birlikte samimi bir gayret ortaya koyarak, 20 yıldır yaşanan tapu problemini çözdüklerini söyledi. Tapuların, işyerlerine hayırlı olmasını dileyen Tütüncü, göreve geldiği günden itibaren sınırları içerisindeki sanayi sitelerinin, hem temel belediyecilik hizmetleriyle hem de mülkiyetle ilgili müzminleşen sorunlarını bir, bir ortadan kaldırdıklarını belirtti.

Tütüncü, "İnşaat Malzemecileri Sitesi’ndeki işyerlerinin ruhsat sorunu uzun yıllar çözülememişti. Seçim döneminde o sitemizin esnafı bizden ruhsat istemişti. Şimdi işyerlerinin neredeyse tamamı ruhsatlarını aldı. Akdeniz Sanayi Sitesi’nin tapulu 86 dönüm arazisi üzerindeki 300 yakın gecekondunun tahliyesini çözdük. Şimdi de Yeşil Antalya Sanayi Sitesi’ndeki işyerlerinin tapu problemini, kooperatifimizle el ele vererek, diyalog halinde çözdük." diye konuştu.

Yeşil Antalya Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı İbrahim Tetikoğlu da, probleminin çözümü için gösterdiği samimi gayretten dolayı Başkan Tütüncü’ye teşekkür etti. Tetikoğlu, önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri bir törenle işyerlerine tapularını vereceklerini söyledi.
Kaynak: cha