1 Ocak 2016'dan itibaren geçerli olacak yeni tarifelere göre Antalya kent merkezinde konutlar için 2.26 lira olan suyun metreküp birim fiyatı 2.44 lira olacak. İşyerlerinde ise 3.56 lira olan birim fiyatlar 3.85 liraya yükselecek. 1 metreküp suya 3.50 lira ödeyen oteller için zam öngörülmezken, 25 odayı geçmeyen pansiyon, otel ve motel tipi turizm konaklama tesisleri, öneri tarifeye ayrı bir başlık olarak girdi. Kent merkezinde onlar için suyun birim fiyatı 2.65 lira olarak belirlendi.
ASAT'ın Genel Kurul'a sunduğu tarife kabul edilirse Alanya'da suyun birim fiyatı 1.64 liradan 1.77 liraya, Kemer'de 1.42 liradan 1.53 liraya, Finike, Kumluca, Manavgat, Kaş, Serik, Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Gazipaşa'da 1.10 liradan 1.19 liraya ve 0.90 lira olan Elmalı, Demre, Korkuteli'de 0.97 liraya yükselecek.
Ayrıca ASAT Genel Müdürlüğü, 2 ayda bir sayaç okuması yapılan Serik, Kumluca, Finike, Demre, Korkuteli, Elmalı, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Gazipaşa'da sayaçların aylık okunmasının da Genel Kurul tarafından karara bağlanmasını talep etti.
Suya zam konusunda son kararı verecek ASAT Genel Kurulu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oluşturan Ak Parti, CHP ve MHP'li meclis üyeleri ve belediye başkanlarından oluşuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜrel'in başkanlığını yaptığı Genel Kurul, 55 Ak Partili, 27 CHP'li, 20 MHP'li, 1 de bağımsız üyeden oluşuyor.
Saat 14.00'te başlayacak Genel Kurul'da yasa gereği ilgili gündem önce Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilecek. 5 Ak Parti, 2'şer de CHP'li ve MHP'li üyenin yer aldığı komisyon, ASAT'ın yeni tarifeleri üzerinde yapacağı çalışmanın ardından görüşülmek üzere konuyu tekrar Genel Kurul'a havale edecek. Aralık ayında ikinci kez toplancak Genel Kurul, zam hakkında son kararı verecek.
Editör: Haber EDİTÖR