Türkiye genelinde bu yaz sezonunda 200'den fazla kişi serinlemek isterken boğuldu. Boğulmalar en fazla gölet, çukur, kanal, baraj gölleri, nehir ve göllerde meydana geliyor. Denizlerde ise ölümler en çok cankurtaranların olmadığı yerlerde gerçekleşiyor. Yapılan uyarılara rağmen ölümlerin önüne geçilemiyor.

    Yetkililerden alınan bilgiye göre, yaz sezonunun başladığı Haziran ayından bu yana 200'den fazla kişi serinlemek isterken canından oldu. Boğulma olaylarının en çok meydana geldiği şehirlerin başında İstanbul, Antalya, Bursa ve Tekirdağ geliyor. Sadece bu şehirlerde yaz sezonunda 50'den fazla kişi boğuldu. Denize sahili bulunan ilçe ve beldelerde görevlendirilen cankurtaranlar da çok sayıda insanın hayatını kurtardı.

        CANKURTARANLAR YÜZLERCE KİŞİYİ KURTARDI

        Sakarya'nın Karasu ilçesinde yaz dönemi boyunca deniz kazalarını önlemek amacıyla Karadeniz sahilinde görevlendirilen 13 kişilik cankurtaran ekibi, 3 aylık yaz sezonunda 850 kişiyi kurtardı. Karasu Belediyesi'nce görevlendirilen cankurtaran ekibinin sorumlusu Adnan Turan, 9 kilometrelik sahilde 9 kulede hizmet verdiklerini söyledi.

        Kocaeli'nin Kandıra ve Karamürsel sahillerinde görev yapan kurtarma timleri de yüzlerce kişiyi boğulmaktan kurtardı. 6 adet zodyak bot ve 4 adet jetski ile sahil şeridini baştan sona kontrol eden kurtarma timleri, 16 Eylül'e kadar görev yapacak.


Kaynak: cha