Akdeniz Üniversitesinden akademisyenlerin ve 30 farklı üniversitenin Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ve Hukuk alanında lisans/yüksek lisans öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen kongre, XIII. USBKY Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa KOÇYEGİT’in açılış konuşması ile başladı. Açılış Konuşmasının akabinde 6360 sayılı kanunun kamu yöneticileri gözünden tartışıldığı Açılış Oturumu gerçekleştirildi. Oturuma Akdeniz Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol ESEN başkanlık ederken, Denizli Çal ilçesi Kaymakamı Selami KORKUTATA ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü SÖZEN konuşmacı olarak katıldı.

32 bildiri sunulan kongrede 8 oturum gerçekleştirildi. Gerçekleşen oturumların başkanları, Prof. Dr. Faruk ATAAY, Prof. Dr. Şenol KANTARCI, Doç. Dr. Hilal ERKUŞ ÖZTÜRK, Yrd. Doç. Dr. Serkan DORU, Yrd. Doç. Dr. Kadriye OKUDAN DERNEK, Yrd. Doç. Dr. Ceren KALFA ATAAY, Yrd. Doç. Dr. Alpay GÜNAL ve Dr. Deniz ÖZÇETİN idi. Kongreye Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 100 katılımcı ve Akdeniz Üniversitenden çok sayıda öğrenci iştirak etti.

İkinci günün sonunda düzenlenen “21. Yüzyılda Türkiye’de Kamu Yönetimi ve Değişen Kamu Politikaları” konulu kapanış oturumunun başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Alpay GÜNAL yaparken, Süleyman Demirel Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin GÜL ve Akdeniz Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk ATAAY konuşmacı olarak katıldı.

Kongre kapsamında gerçekleşen programların üçüncü gününde 2017 yılında düzenlenecek kongrenin hangi üniversitede gerçekleşeceğinin belirlendiği seçim yapıldı. Seçimde XIV. Ulusal Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Kongresi’ni gerçekleştirmeye Ufuk Üniversitesi hak kazandı.

Seçimin akabinde kongre ekibi, EXPO-2016 ANTALYA Fuar Alanına bir gezi düzenledi.

Editör: Haber EDİTÖR