Sabahın erken saatlerinde koşuların başlangıç noktası Atatürk Kültür Merkezi (AKM) bahçesinde toplanan yaklaşık 8 bin kişiDJ ve  spor eğitmenleri ile ısınma hareketleri yaparak maratona hazırlandılar . Sporcular daha sonra maratonların başlangıç çizgisindeki yerlerine geçti. Antalya Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Konyaaltı Belediye Başkan Vekili Cansel Çevikol’un birlikte verdikleri startla, Saat 09.00’da engelliler maratonu başladı.  Runatolia’da 42 km maraton ile 21 km yarı maratonu 09.15’de, 10 km koşusu ise 09.30’da koşuldu.

Engelsiz yaşam için koştular

Büyük küçük, kadın erkek her yaştan katılımcının yer aldığı koşular, tekerlekli sandalyeleri ve koltuk değnekleri ile start çizgisinde yerini alan 6 engelli sporcunun koşusu ile start aldı. “Engelsiz Bir Yaşam” dileği ile verilen startla yarışa başlayan sporcular 42 kilometre tam maraton koştular. Engelli sporcuların koşusu sporseverler tarafından çılgınca alkışlandı.
Engelli sporcuların ardından maraton, yarı maratonun ve 10 km koşuları yapıldı. Sporcular Atatürk Kültür Merkezi önünden başlayıp Konyaaltı Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Işıklar Caddesi, Eski Lara yolu, Lara plajları güzergahlarını takip edip Kundu'ya gelerek buradan dönüş aldı. Maraton koşanlar 42 kilometre, yarı maraton koşanlar 21 kilometre engelli sporcular ise tam maraton koşarak 42 kilometrelik parkuru tamamladı. 

Editör: Haber EDİTÖR