Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği dilekçe ile milletvekilliğinden, AK Parti Genel Başkanlığı’na verdiği dilekçe ile de Genel Başkan Yardımcılığı, MKYK ve MYK üyeliklerinden istifa etti.

Kanunlar gereğince milletvekilliği ve belediye başkanlığı arasında seçim yapması gereken Menderes Türel, belediye başkanlığını tercih ettiğini belirtti. Türel, AK Parti Genel Başkanlığı’na verdiği dilekçesinde de ilgili kanun maddesinin “Belediye başkanı, görevinin devamı süresince siyasi partilerin yönetim ve denetim organlarında görev alamaz” hükmünü hatırlattı. Türel’in TBMM Başkanlığı’na verdiği dilekçe, akıllara yıllar önce gazetecilere yaptığı, “Ben Antalya’yı hiçbir bakanlığa değişmem” açıklamasını getirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TBMM başkanlığına verdiği dilekçe ile milletvekilliği görevinden ayrıldı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Türel, bu görevi ile Merkez Karar Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu görevlerinden de istifa etti.

Menderes Türel, TBMM’ye verdiği dilekçede, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler genel seçiminde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini belirtti. Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’un 17’nci maddesinde yer alan “Milletvekilliği, belediye başkanlığı, il genel meclisi ve belediye meclis üyeliği ile muhtarlık bir şahıs uhdesinde birleşemez. Bu görevlerin birisinde bulunanlardan bir diğerine seçilenler, seçim sonuçlarının kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde tercih haklarını kullanırlar.” hükümlerini hatırlatan Menderes Türel, “Belediye başkanlığını tercih ederek 06.04.2014 tarihi itibarıyla belediye başkanlığı görevine başlamış olduğumu bilgilerinize arz ederim” dedi.

AK PARTİ’DEKİ GÖREVLERİNDEN DE İSTİFA ETTİ

Türel AK Parti Genel Başkanlığı’na verdiği dilekçede ise; 5393 Sayılı Kanun’un 37. Maddesi’nde yer alan “Belediye başkanı, görevinin devamı süresince siyasi partilerin yönetim ve denetim organlarında görev alamaz; profesyonel spor kulüplerinin başkanlığını yapamaz ve yönetiminde bulunamaz” hükmü gereğince Merkez Karar Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu görevlerinden istifasının kabulünü istedi.

Türel’in dilekçesinde kullandığı ifadeler akıllara yıllar önce gazetecilerin sorduğu bir soru üzerine söylediği “Ben Antalya’yı hiçbir bakanlığa değişmem” sözlerini getirdi.
Editör: Haber EDİTÖR