Okul saatleri dışında hayat boyu öğrenmeyi amaçlayan 'Okullar Hayat Bulsun' projesi kapsamına dahil ve dahil olmayan 33 okul için Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Bu protokol ile GATAB hizmet bölgesinde kalan Kemer, Tekirova, Beldibi, Göynük, Çamyuva ve Adrasan bölgelerindeki 33 okula ulaşılacak. Antalya Valiliği’nde düzenlenen imza törenine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdür Osman Nuri Gülay, Tekirova Belediyesi ve GATAB Başkanı Yusuf Üras ve hayırsever iş adamları katıldı. Proje kapsamında 33 okulun yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknoloji sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının eksikliklerini gidermeyi üstlenecek GATAB, ayrıca bölgedeki okuyan öğrencileri tarihi yerler ile ilçeler arası sportif faaliyetlere götürecek.

Belediyelerin zaten böyle bir okul düzenlemesi olduğunu hatırlatan Başkan Üras, bu proje ile daha rahat hareket edeceklerini söyledi. Belediye olmayan yerlere düzenleme yapmada sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Üras, "Bu proje bizim için çok anlamlı olacak. Sıkıntı yaşayacağımız yerlere daha rahat gidebileceğiz. Belediye’nin olmadığı yerlere GATAB ulaşacak." diye konuştu.

HAYIRSEVER İŞADAMLARI ÇOK PROĞRAMLI LİSEYE 14 EK DERSLİK YAPTIRACAK

1988 yılında hayırsever işadamı Berat Cömertoğlu tarafından Bets10 yaptırılan Berat-Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Lisesi’ne ek olarak 14 bina yaptırılacak. Yaklaşık 500 öğrencinin eğitim gördüğü ve 8 alanı bulunan lisede 21 derslik bulunuyor. Okulun daha sonraki yıllarda mevcudunun artacağından dolayı ek derslik ihtiyacını karşılamak için Cömertoğlu Otelcilik Ticaret A.Ş tarafından 14 yeni derslik yaptırılacak. 14 derslik için Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Cömertoğlu ailesi adına Ufuk-Yıldırım Cömertoğlu arasında Antalya Valiliği’nde protokol imzalandı. Antalya için ellerinden gelen her türlü hayır işlerini yapmaya çalışacaklarını kaydeden Ufuk Cömertoğlu, "İnşallah ileriki yıllarda daha güzel projelere imza atacağız." dedi.

Yaptıkları yardımı genellikle eğitim yolunda kullandıklarını belirten Yıldırım Cömertoğlu ise "Türkiye’nin eğitimli insanları ihtiyacı daha çok. Paramızı Antalya’da kazandığımız için yardımları da Antalya’ya yapacağız. Bize kolaylık gösteren tüm herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bugün artık Antalya için sağanak sağanak hayırseverlerin geldiğini aktaran Vali Altıparmak, "Yardım çerçevesinde okul protokolü yapılacak. Cömertoğlu ailesine teşekkür ediyoruz. Antalya’da hayırseverler sırasında ilk sıralardan gelen bir aile. Bu 4’üncü protokolleri olacak. Okul için ilave olacak ama 14 derslik bir ilave bizim için bir okul demektir. Bu protokol ilimizde faaliyet gösteren diğer iş adamlarına da inşallah örnek olur." şeklinde konuştu.
Kaynak: cha