Okulların açılış gününde sabahın erken saatlerinde okul önlerinde görev yapmaya başlayan Narkotimler, öğrencilerin suça ve uyuşturucuya bulaşmamaları için çalışma başlattı.
Sabahın erken saatlerinde öğrenciler ve velileri karşılayan Norkotimler hem öğrenciler hem de velilerle iletişime geçerek çeşitli uyarılarda bulundu. Narkotik Büro Amirliği ekipleri bunun yanında özellikle lise öğrencilerinin gidebileceği mekânları, internet kafeleri de mercek altına aldı. Ayrıca okulların çevresinde, okulla ilgisi olmayan kişilerin bulunmasının önlenmesi için çalışma yapıldı. Okulların çevresinde şüpheli bulunan kişilerin kimlik kontrolü yapıldı. Görevliler, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan korunması için çalışmaların 24 saat süreceğini bildirdi. Timler okul yönetimlerinden de şüpheli kişiler görülmesi halinde kendilerine bildirilmesini istedi.
Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, okul önlerindeki önleyici çalışmalara çok önem verdiklerini belirterek yıl boyu aralıksız süreceği bilgisini verdi. Öğrencilerin her türlü kötü alışkanlık ve olumsuzluktan korunması için okul önlerinde ve çevresinde koruma kalkanı oluşturduklarını belirten Tonbul, "Antalya'nın hizmetindeyiz. Öğrencilerimize gözümüz kulağımız gibi bakacağız" diye konuştu. Tonbul en küçük şüpheli durumun 155 Polis İmdat Hattı'na bildirilmesini istedi.
Editör: Haber EDİTÖR