2016 yılında çıkarılan Norm Kadro Yönetmeliği ile ilçelerde ilçe belediyeleriyle eşgüdümün sağlanması için koordinatörlüklerin kurulabileceği düzenlenmiştir. Bu doğrultuda ilçelerde Büyükşehir koordinatörlükler ve şube müdürlükleri şeklinde teşkilatlanmıştır. 

Koordinatörler, çalıştıkları süre zarfında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin halka ulaştırılmasında ve halkın taleplerinin Büyükşehir’e iletilmesinde büyük bir gayret ve başarıyla hizmet verdiler. 

Ancak İçişleri Bakanlığı tarafından 2 Mart 2018 tarihinde çıkarılan yönetmelikle koordinatörlükler kaldırılmış ve 30 Büyükşehir Belediyesine de İçişleri Bakanlığı tarafından tamim edilerek duyurulmuştur. 

Bu tamim doğrultusunda diğer tüm büyükşehir belediyeleri gibi Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından da 9 Mart 2018 tarihinde yapılan tebligatla koordinatörlerin görevi sona ermiştir. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, koordinatörlerle 9 Mart Cuma günü toplantı yaparak hizmet süresince gösterdikleri üstün gayret ve başarılardan dolayı teşekkür etti.  

Alanya ilçe koordinatörü Hüseyin Güney'in Antalya da olduğu ve Başkan Türel ile görüştüğü bildirildi. bundan sonraki süreçte Başkan Türel'in Güneyi nasıl bir görevle görevlendireceği henüz bilinmiyor.

Editör: Haber EDİTÖR