Çocuklara matematiği sevdirmek için yola çıkan 'Harika Matematik TIR'ı Antalya'daki durağına ulaştı. İlk günden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan sergide en çok ilgiyi ses geometrisi ve dans eden geometriler çekti.
Geçtiğimiz günlerde çocuklara eğlenerek öğrenebilecekleri bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayan The ZONE, IEG & 73 Organizasyon işbirliği ve Finansbank ana sponsorluğuyla İstanbul'da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. The Zone'da yer alan Harika Matematik Sergisi'nin bir örneği de sosyal sorumluluk projesi kapsamındaTürkiye'nin farklı noktalarındaki çocuklara ücretsiz olarak ulaşıyor.

The ZONE'un ilk sergisi olan 'Harika Matematik Sergisi' 20 farklı ünite ile bilgilendiren, analitik düşünce ve derinlemesine sorgulama için teşvik eden, iletişim kurmaya cesaretlendiren ve çocukların deneyimlerini rahatlıkla paylaşabilecekleri eğlenceli bir yolculuğa taşıyor. Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlendiği sergide, çocuklar, Ortaokul Matematik Dersi Öğretim Programı'na uygun hazırlanmış ünite ve konu istasyonlarında, bilgilerini pekiştirebilecek ve arkadaşlarıyla hoş vakit geçirebilecek.

Harika Matematik Sergisi İstanbul THE ZONE'da misafirlerini ağırlamaya devam ederken açılışın ardından çocukların yolcu ettiği 'Harika Matematik TIR'ı Türkiye'nin farklı noktalarında çocukları eğlenceli matematikle tanıştırmak için yolculuğunu sürdürüyor. İlk olarak Erzurum'da, devamında Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te çocuklarla buluşan Harika Matematik TIR'ının bu defaki durağı Antalya oldu. Gaziantep'te çocukların arkasından sular dökerek uğurladıkları TIR, Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Süleyman ErolSpor Salonu'nda yine çocuklar tarafından coşku ve sevinçle karşılandı.

20 farklı ünite ile çocuklara iletişim kurmaya cesaretlendiren ve çocukların deneyimlerini rahatlıkla paylaşabilecekleri, eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda matematiği sevdirmek ve öğretici olmayı amaçlayan Harika Matematik Sergisi'nde çocukların ilgisini en çok 'Dans eden geometri' ve 'Sesin Geometrisi' çekti.

Türkiye turnesi kapsamında çocuklar tarafından ücretsiz gezilen sergi hakkında bilgi veren IEG Ceo'su Kemal Gürkaynak, "Istanbul Entertainment Group olarak, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bu sergiyi Türkiye'nin her yerindeki çocuklarla buluşturuyoruz. Çocukların eğlenerek öğrenebilecekleri, yaşıtlarıyla tanışabilecekleri, iletişim becerilerini geliştirebilecekleri bir merkez. Çocukların renkli ve sofistike dünyası, bilimsel yaklaşımlarıyla birlikte düşünülerek tasarlanan sergi ile çocuklar matematiği eğlenerek öğrenecekler. Istanbul Entertainment Group olarak böyle bir projeye adım attığımız için çok mutluyuz. Geleceğe yapabileceğimiz en büyük yatırım çocuklarımızın mutluluğu" dedi.
Editör: Haber EDİTÖR