Falez Park'ta köpeklerine 8 yıldır sürekli olarak kedileri parçalattırarak öldürten ve yaklaşık 150 kediyi parçalattıran Mehmet Karay Hayvanseverlere hakaretten hapis cezasına çarptırıldı. 
Hayvanseverler kedi koruma nöbeti tuttu 

Falez Park'ta kedilerin sürekli olarak parçalattırılarak öldürüldüğünü haber alan A Platformu 30 Temmuz 2015 tarihinden itibaren parkta "kedi koruma" nöbeti tutmaya başlamış ve 40 gün nöbet tutmuştur. 30 Temmuz günü sabah 05.50 saatlerinde Mehmet Karay'ın köpeklerini tasmasız olarak Falez Park'taki Yaşlı Evinin bahçesine bıraktığı görülmüş, kedilerin öldürülmesine orada oldukları için engel olunmuş ve olay karakola aksettirilmiştir. Ancak; Köpeklerin sahibi sabahleyin kedi öldürtemediği için aynı gün saat 16.00 sularında Yaşlı evinin bahçsinde oturan 30-40  kişinin gözü önünde, yine köpeklerini Yaşlı Evinin bahçsine tasmasız bırakmış ve köpekler bırakıldığı anda, bir anne kediyi parçalayarak öldürmüştür. 

Hayvanseeverlere Yaşlı Evine gelerek hakaret etti 

Hayvanseverlerin hem karakola, hem de belediyeye dilekçe vermesi üzerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi köpeklerle ilgili yasal işlem yapmak ve köpekleri barınağa almak üzere 10 Ağustos günü ilgili köpeklerin sahibinin evine gelmişlerdir. Köpeklerini yatak odasına kilitleyen kişinin evine girebilmek için savcılık izni beklendiği sırada, köpeklerin sahibi Mehmet Karay, Yaşlı Evinin bahçesine gelerek burada bekleyen A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz ve Yerel Hayvan 

Koruma Görevlisi Emel Özgür'e hakaret etmiştir. 

Kedilerin yaşam hakkını korumak için çabalayanlara hakaret eden kişiye karşı hayvanseverler şikayette bulunmuş ve konuyla ilgili dava açılmıştır.Hayvanseverlere hakarete 3 ay hapis cezası Açılan dava sonucunda mahkeme, hayvanseverlere hakaretten 3 ay hapis cezası, suçu kamu alanı olan Yaşlı Evinin bahçesinde işmelesinden dolayı  3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştır.  
Hayvanseverler hakarete uğrayan arkadaşlarını Adliyede yalnız bırakmadı Kedilerin öldürülmesine engel olmak için "kedi koruma" nöbeti tutan hayvanseverler, hakarete uğrayan arkadaşlarını mahkemede de yalnız bırakmadı. Mahkemenin, suçluyu hapisle cezalandırılmasına da "adalet yerini buldu" diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Adı geçen kişi Falez Park'ta yaklaşık 8 yıldır aşağıdaki suçları işlemiştir: Adı geçen kişi özel olarak eğittiği köpeklerini, Falez Park'ta bulunan kedilerin üzerine salarak öldürtmüş ve aşağıdaki kanun maddelerini çiğneyerek, hayvanların yaşam hakkını gasp 
etmiştir.

1-5199 sayalı hayvanları koruma kanunun 5 maddesine muhalefet etmiş; (hayvan sahiplerinin alması gereken tedbirleri almaması) tasmasız taşıyarak bu kanunu çiğnemiştir ve de çiğnemeye devam etmektedir.(Köpekler halen kişinin elindedir.)

2-Aynı kanunun 11. maddesine, hayvanlar döğüştürülemez maddesine muhalefet ederek, hayvanları döğüştürmüş ve köpeklerine kedileri parçalattırarak öldürtmüştür.

3- Yine aynı kanunun 13. maddesine muhalefet ederek hayvanlar öldürelemez maddesine rağmen, kedileri köpeklerine öldürttürmektedir.

4-14/a maddesini ihlal ederek kasıtlı olarak hayvanlara kötü davranmakta, hem kendi hayvanlarına, hem de sokak kedilerine kasıtlı olarak kötü davranmaktadır. Kedileri öldürttü için açılan dava ise 29 Ocak 2016'da günü görülecekKedileri öldürttü için açılan dava ise 29 ocak günü saat 08.55'te 27. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecektir. 

Bizler, kedilerin yaşam hakkının savunulması için tüm hayvanseverleri Antalya Adliyesine bekliyoruz
Editör: Haber EDİTÖR