MAPFRE çatısı altında “Toplumsal Gelişim”, “Sağlıklı Beslenme” ve “Yol Güvenliği” alanlarında sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren MAPFRE Vakfı, “Bıdık ile Köpük Trafikte” adlı tiyatro oyunuyla trafik kuralları hakkında çocukları bilinçlendiriyor. Vakıf, özel olarak yaratılan çocuk oyunu ile üç ay boyunca Ankara, Kayseri, Antalya, İzmir, Bursa ve İstanbul’daki tiyatro salonlarında binlerce çocuğa ulaşacak.

Sahneye koyduğu çocuk oyunlarıyla tanınan Tiyatro Alkış tarafından MAPFRE Vakfı için özel olarak yazılan “Bıdık ile Köpük Trafikte” oyunu, 9 Ekim Perşembe günü sahnelendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Yenimahalle Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun, 1050’si çocuk olmak üzere 1650 seyirciyle buluştu. Türkiye’nin trafik sorunlarına dikkat çekmek için kaleme alınan ve trafik kurallarını eğlendirerek öğretmeyi hedefleyen “Bıdık ile Köpük Trafikte”, şehir şehir gezerek daha çok çocuğa ulaşmayı amaçlıyor.

Bıdık ile Köpük Trafikte” ile çocukları trafik kuralları konusunda bilinçlendirirken onlara tiyatro kültürünü kazandırmayı hedeflediklerinin belirten MAPFRE Vakfı Türkiye Sorumlusu Necla Aksoy, Çocuk tiyatrosu alanında tecrübeli Tiyatro Alkış’ın Vakfımız için hazırladığı “Bıdık ile Köpük Trafikte” oyunu ile geleceğin şoförlerine trafik kurallarının önemini anlatırken arkadaşlık, sevgi, saygı gibi kavramların da altını çiziyoruz. İlk gösterimini 2016 yılının Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz“Bıdık ile Köpük Trafikte” ile çocukları trafik kurallarına uymaya teşvik ederken aileleri de bilinçlendiriyoruz” dedi

Editör: Haber EDİTÖR