AKUT İstanbul Genel Merkezinden Bölüm ve Birim Sorumluları ve ülke genelindeki AKUT ekiplerinden gönüllülerin de katılımı ile gerçekleşen festivalin 1. Gününde yüzme, dalış (dip temizliği), yelken ve satranç etkinlikleri düzenlendi, ziyaretçiler ile birlikte keyifli anlar yaşandı.

AKUT Arama Kurtarma Derneği kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki son kitabını imzaladı. Sn.Mahruki günün anlam ve önemine dair şunları söyledi; “Kaş ve Kalkan’daki yeni gönüllülerimiz harika bir iş çıkarttılar. Buralarda yaşamayı seçen yabancı misafirlerimizin de büyük katkısıyla, hep birlikte çok güzel ve zengin içerikli bir AKUT Likya Festivali izledik. AKUT Kaş - Kalkan Ekibinin kurulum çalışmalarını tamamlayarak en kısa zamanda birçok başarılı projeye imza atacağına ve nice insana yardımcı olacağına inanıyorum. Bu bölgede ciddi bir doğa sporları ve turizm yoğunluğu var, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist bu coğrafyada doğaya çıkıyor ve çok çeşitli doğa sporu aktivitelerine katılıyorlar. Bu bölgede bir AKUT ekibinin olmasını uzun zamandır istiyorduk, 2015’in son döneminde bu ekibin kuruluşu için atılan bu önemli adım için tüm gönüllülerimizi gönülden kutlarım.”

Yüzme etkinliğinde 19 yüzücü start aldı. Yüzücüler 5,6 km’lik Sıçan Adası-Kalkan Limanı etabını 2 saat 40 dk içerisinde tamamladılar. Ardından satranç gösterisi başladı. Büyük usta Tunç Hamarat 28 masada yerli ve yabancı oyuncularla simultane satranç gösterisi yaptı.

AKUT Kaş yararına düzenlenen kermeste 40 gönüllü görev aldı. Yelken yarışına ise Kaş Yelken Klubünün 5 yetişkin, 8 çocuk toplamda 13 sporcusu katılım gösterdi. Kalkan Limanında gerçekleştirilen su altı temizliğine 10 dalgıç katılıp derinlerden şişe, lastik ve bir adet banyo küveti çıkarttılar.

AKUT Kaş yararına düzenlenen kermeste yerli ve yabancı olmak üzere 40 gönüllü çalıştı. Festivalin ilk günü madalya töreni ve gala yemeği ile sona erdi.

Festival kapsamında 4 Ekim Pazar günü Kaş Cumhuriyet Meydanında AKUT’un 19 yıl boyunca yurt ve dünya genelinde gerçekleştridiği başarılı opersyonlarından karelerin yer aldığı sergi ve AKUT Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı, Milli Sporcu ve Yazar Ali Nasuh Mahruki’nin son kitabı Vatan Lafla Değil Eylemle Sevilir’in imza günü olacak.

Saygılarımızla

AKUT Basın İlişkileri Birimi

Editör: Haber EDİTÖR