Antalya, Isparta ve Burdur’da 1,6 milyon aboneye 7/24 kesintisiz hizmet vermeyi hedef edinen Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), yeni bir yatırıma daha imza attı. Antalya Elmalı Sanayi Sitesi’nde havai hatların eski olması nedeniyle sorun yaşayan sanayicinin daha kaliteli hizmet almasını hedefleyen AEDAŞ, Temmuz 2016’da söz konusu hatların yer altına alınması için çalışma başlattı. Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin’in de sıklıkla dile getirdiği ve öncelik verilmesini talep ettiği bu çalışma için 2 milyon liralık yatırım yapılırken, yer altına alınan enerji hatlarının 15 gün içerisinde hizmete girmesi planlanıyor.

TEHLİKE ÖNLENDİ, TRAFO GÜCÜ YÜKSELDİ
Toplam 37 bin 333 kilometrekarelik alanda hizmet veren AEDAŞ, enerji nakil hatlarının ortalama yüzde 80’inin havai hat yani atmosferik şartlara açık olmasına rağmen arıza sayılarını ciddi oranda düşürdü. Bu yılı toplam 169,8 milyon liralık yatırımla tamamlayacak olan şirketin hedefi sıfır arıza ve kesintiye ulaşmak.

Bu nedenle özellikle havai hatların eskimesi nedeniyle sorun yaşanan bölgelere öncelik veren AEDAŞ, Elmalı Sanayi Sitesi için de harekete geçti. Elmalı Sanayi Sitesi’nde yapılan çalışmada havai hatların işletme ömrünün tamamladığı, can ve mal kaybı açısından tehlike arz edebileceği belirlendi. AEDAŞ, enerji nakil hatlarını yer altına alarak hem tehlikeyi önlemiş oldu hem de trafoların güçlerini yükseltti. Bu çerçevede 1,5 kilometre orta gerilim hattı, 3 kilometre alçak gerilim hattı ve 19 kilometre abone kablosu yer altına çekildi. Söz konusu yatırımla bölgede hizmet veren 307 ticarethanenin de havai hatlar nedeniyle yaşadığı sorunlar çözülmüş oldu.

Elmalı Sanayi Sitesi’nde hatların yenilenmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan AEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, “Elmalı Sanayi Sitesi’ndeki havai hatlar hem enerji dağıtım kalitesi hem de can ve mal güvenliği için tehlike arz ediyordu. Yeni yatırımımızla bu tehlikeyi önleyerek hatlarımızı yeniledik. Bu sayede artık Elmalı Sanayi Sitesi ve çevresinde elektrik kesintisi yaşanmayacak” diye konuştu.
Editör: Haber EDİTÖR