Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, "Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün 12 ay devam eden 5-18 yaş gruplarına yönelik İl Spor Merkezleri'ndeki her çocuğun spora katılma ve spor yapma anlayışıyla antrenörler eşliğinde spor yaptırdıklarını belirtti. Hacıcaferoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığının Antalya'da spor alanında yaptığı yatırımlarla futbol, basketbol, tenis, voleybol, karate, tekvando, boks ve güreş gibi farklı spor alanlarında binlerce genç sporcunun yeteneklerinin keşfedilerek geleceğin yıldızı olma yolunda ilerlediklerine değindi.

Eğitim, kültür ve spor başta olmak üzere birçok branşta gençlere yeni bir dünyanın kapılarını araladıklarını belirten Burhanettin Hacıcaferoğlu, "Gençlik merkezlere gelen gençlerimiz son derece modern ortamlarda kendilerini geliştirme imkanı buluyor. Spora ve kültürel çalışmalara yönelen gençlerimiz hem enerjilerini en doğru şekilde harcıyor hem de topluma ve ailesine faydalı birer birey olarak yetişiyor. Böylece ailelerinde gözü arkada kalmıyor" dedi.Daha çok müsabaka izlemenin ya da seyircili faaliyetler yapmanın ötesinde sporcu yetiştirmeye dönük bir tesis olan "Çok Amaçlı Kepez Spor Salonu" 4 bin 500 metrekare alan üzerinde 1 Basketbol ve Voleybol salonu, 4 antrenman salonu, 8 adet soyunma odası, toplantı ve seminer salonu yer alıyor. Tesisin dışında ise bir tenis kortu bulunuyor.

Gençlerin yeni gözdesi gençlik merkezleri

Özgecan Aslan, Cavide ve Faruk Kadam, Alanya Gençlik Merkezi, gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel aktivitelerle değerlendiriyor. Özgecan Aslan Gençlik Merkezi 14 bin 17 Cavide ve Faruk Kadam Gençlik merkezi 14 bin 921 Alanya Gençlik merkezinde 7 bin 256 üye sayısıyla spor, resim, müzik, halk oyunları gibi kulüpler faaliyet gösteriyor.

Editör: Haber EDİTÖR