Alanya Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri, dün akşam sona erdi. Vatandaşlarla birlikte şenliğe katılan Belediye Başkanı Yücel, açılış konuşmasında Alanya’nın il olmasını diledi; Yücel daha sonra dilek taşına Alanya’nın il kodu 82 rakamını yazarak denize attı.
Türk dünyasında mevsimlik bayram olarak kutlanan, yaz mevsiminin de müjdecisi Hıdırellez, Belediye arkasındaki etkinliklerle ilk kez vatandaşlarla buluştu.

Türkler arasında şansın, bereketin, bolluğun ve şifanın sembolü olan Hızır’ın,yaşam suyunu (ab-ı hayat) içerek, insanlar arasında dolaşıp, bolluk ve sağlık dağıttığına inanılan Hıdırellez’e, katılanlar doyasıya eğlendi.

Yeşillik alanlarda, su kenarlarında, türbe ya da yatır yanında yapılan Hıdırellez kutlamaları, Alanya’da da Belediye Binası arkasındaki deniz kenarında yapıldı.

Vatandaşların, siyasilerin, çocukların ve yerleşik yabancıların (Yeni Alanyalılar) büyük ilgi gösterdiği Hıdırellez Şenlikleri’nde yok yoktu.

Kına köşesinden tutunda dilek ağacına varıncaya kadar Hızırellez ruhuna uygun ne ararsanız vardı. Müzik gruplarının eğlenceli şarkılarına eşlik eden vatandaşlar, çiçek stantları, taş boyama stantları, dilek ağacına kilit asma, çadır süsleme, çocuk oyun alanları, mangalda köfte sucuk, çay, Türk kahvesi, fotoğraf köşesi, deniz feneri, kumsalda ateşten atlama gibi bir çok aktivitenin yeraldığı şenliğe katılarak, geç saatlere kadar eğlendiler.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle birlikte stantları gezerek bol bol vatandaşlarla sohbet etti. Dileklerin dilendiği, kilitlerin bağlandığı alanda Başkan ve protokol mensupları çocuk oyunlarının başlangıcını da yaparak yumurta taşıma ve sandalye kapmaca oyununa katıldılar. Kumsalda yakılan ateşlerden atlayarak denize salınan fener seremonisini izlediler.
Editör: Haber EDİTÖR