Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Alanya’nın ev sahipliği ile düzenlenen Türkiye Şampiyonası Alanya 2. Ayak Puanlı Yol Yarışları başladı.

Türkiye Şampiyonası 2. Ayak Puanlı Yol Yarışları Yeşil Öz-Yılmaz Petrol Önü’nden verilen 112 kilometrelik genç erkek startı ile başladı. Saat 14.00’ de 84 kilometrelik yıldız erkek (a), genç ve büyük kadın yarışları ile günün ikinci startı verildi.

Kıyasıya yarışların yapıldığı şampiyonaya; büyük erkeklerde 102 sporcu, genç erkeklerde 49 sporcu, yıldız erkek (a) kategorisinde 82 sporcu, yıldız erkek (b) kategorisinde 86 sporcu, master erkeklerde 64 sporcu, büyük kadınlarda 13 sporcu, genç kadınlarda 13 sporcu ve yıldız kadınlarda 38 sporcu katılıyor.

Yarışlar yarın Yeşilöz-Yılmaz Petrol Önü’nde devam edecek. Cumartesi günü Dimçayı Zeybek Market önünde yol yarışları yapılacak. 27 Mart Pazar günü ise; Meteoroloji Önü’nde Kriteryum ve Tay Tay bisiklet yarışları yapılacak. Yarışların ardından dereceye giren sporcular ödüllerini alacak.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ TAY TAY YARIŞI OLACAK

Türkiye’de ilk kez yapılacak olan Tay Tay Türkiye Şampiyonası 1. Ayak Yarışları Alanya’da gerçekleştirilecek. 3-6 yaş arası çocuklar için pedalsız bir öğrenme ve denge bisikleti olan Tay Tay Tahta Çocuk Bisikleti yarışları 27 Mart Pazar günü Kriteryum yarışlarının yapıldığı alanda yapılacak. Saat 12.00- 13.30 arasında 3-6 yaş arası çocuklar için yarışma kaydı Alanya Meteroloji önündeki kayıt masasında yapılacaktır, Tay Tay’ lar orada organizasyon ekibi tarafından verilecektir. Katılımcıların kask takması zorunlu olacak ve kasklar katılımcılar tarafından temin edilecektir.
Editör: Haber EDİTÖR