Alınan emniyet, asayiş, trafik tertip ve tedbirlerini uygulamaya koyarak vatandaşın huzurlu bir yılbaşı geçirilmesi sağlandı.
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yoğun çalışma programının yanı sıra yılbaşı için alınan tedbirleri yerinde inceleyerek vatandaşın ve yılbaşında görevli personelin yeni yılını kutladı. Kaymakam Tanrıseven, Yılbaşı gecesi bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Çarşı merkezinde bulunan esnafları ziyaret ederek vatandaş ve esnafın yeni yılını kutladı. Kaymakam Tanrıseven, vatandaşla sohbet ederek, beklentilerini sordu. Vatandaşlar da Kaymakam Tanrıseven’e duyarlılığından dolayı teşekkür ettiler.
Kaymakam Tanrıseven, emniyet birimlerini ziyaret ederek görevi başındaki emniyet güçlerinin yeni yılını kutladı. Görev başındaki görevli polislere hitaben “Şuan halkımız evinde yeni yılı bekliyor, bazıları da eğlence mekânlarında yeni yıl kutlamaları yapıyor. Siz onların huzuru için burada görevinizin başındasınız. Ben hepinizi özverinizden dolayı kutluyor, yeni yılın size, ailenize ve tüm sevdiklerinize daha fazla mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.
Kaymakam Tanrıseven’e ziyaretlerinde İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka da eşlik etti.
Kaymakam Tanrıseven, gecenin sonunda 2015 yılını değerlendirerek 2016’ya dair düşüncelerini açıkladı. Yılın son günündeki yoğun tempodan bahseden Kaymakam Tanrıseven, bu durumdan şikâyetçi olmadığını da sözlerine ekledi. Kaymakam Tanrıseven, Özellikle Huzurevindeki büyükleri ve Sevgi Evleri’ndeki çocukları ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu: ”2016 yılında Alanya’mızda toplumun tüm kesimleri ile işbirliği içerisinde, karşılıklı saygı ve hoşgörüyü esas alarak, Ülkemizin ve Alanya’mızın geleceğini elbirliği ile inşa etmeliyiz. Avrupai bir kent olma özelliği taşıyan Alanya’nın gelişmesi, kalkınması ve her alanda daha ileri bir seviyeye ulaşması için büyük bir heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Unutmamalıyız ki; hedefleri ve hayalleri yüksek olan milletler, başarıya ulaşan milletlerdir. Sizlerin huzuru ve güvenliği için biz buradayız ve burada olmaya da devam edeceğiz”
Havaların çok soğuk olması nedeniyle Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in talimatı doğrultusunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, Alanya sokaklarında yaşayan evsizlerin sokakta kalmasına izin vermedi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, çok sayıda kimsesizi sokaktan alarak otele yerleştirdikten sonra sıcak çorba ve yemekle karınlarını doyurdu.
İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığınca, Yılbaşı süresince kalabalık cadde ve sokaklar, toplu taşıma araçları ile duraklar, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, eğlence ve dinlence yerleri gibi halkın yoğun olarak bulunacağı diğer yerlerde; vatandaşın huzuru için yaya ve motorize ekipler görevlendirildi.
Yılbaşı süresince oluşabilecek kazaların önüne geçilebilmesi için kara yollarımızda trafiğin tanzimi ve denetimi ile görevli ekiplere takviye personel görevlendirmesi yapılarak önemli kavşak, geçit ve güzergâhlarda sabit ekipler konuşlandırılarak denetimler gerçekleştirildi.
Alanya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri yeni yıla girerken alışveriş ve eğlence merkezleri ile halka açık toplu tüketim işletmelerine yönelik denetimler yaptı. İçkili eğlence yerleri ile birlikte otel ve restoranlar da yılbaşı gecesi, gıda denetim ekipleri tarafından denetlendi.
İlçe Sağlık Müdürlüğünce Acil hizmet veren birimlerin tam kapasite ile çalışacak şekilde açık tutularak Acil Sağlık Hizmetleri-112 gereken hizmetleri vererek Ambulanslar hazır bekletildi.
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, personelinin yeni yılını kutladı.
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, mesai bitiminin ardından Alanya Kaymakamlığında görevli personellerinin odalarını tek tek ziyaret ederek, yeni yıllarını kutladı.
Ziyaret esnasında personelle konuşan Kaymakam Tanrıseven, ”2016 yılının Alanya’da yaşayan herkese, Milletimize ve tüm dünyaya barış, huzur getirmesi temennisiyle, tüm mesai arkadaşlarıma aileleri ile birlikte sağlıklı, başarılı mutlu bir yıl dilerim” dedi.
Kamu Kurumlarının etkin denetimleri ile vatandaşlar Alanya’da yeni yıla huzurlu bir şekilde girdi.
Editör: Haber EDİTÖR