Ekipler bu hafta Alanya’nın en uzak Mahallesi Karapınar’da sağlık hizmeti yaptı. Sağlık taramasına Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül’de katıldı.

 Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı alanında uzman sağlık ekipleri, hafta sonu Karapınar Mahallesi’nde bulunan yaşlı hastaları evlerinde ziyaret ederek, sağlık taramasını gerçekleştirdi. Yapılan uygulamadan memnun olduklarını söyleyen hasta yakınları  Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür ettiler. Mahallelerinde ilk kez bu hizmeti Alanya Belediyesi’nin sayesinde gördüklerini belirten vatandaşlar, sağlık ekiplerinin uygulamasından da oldukça memnun kaldılar. Ekipler tarafından sağlık kontrolleri yapılan hastalar ve bakıma muhtaç vatandaşlara ücretsiz tansiyon ölçme aleti de dağıtıldı. 

Karapınar Mahallesi’nin Alanya’ya çok uzak olduğunu belirten Muhtar Kadir Güneş, ‘’Mahallem ilk kez böyle bir hizmet alıyor.  Mahallemde bir çok yaşlı ve hasta bulunuyor. Alanya’ya uzak olmamızdan dolayı özellikle yaşlı hastalarımız ulaşım sorunu nedeniyle hastaneye gitmek için zorlanıyordu. Ama doktor ve uzman ekipler ayağımıza kadar gelerek bizleri büyük bir sorundan kurtardı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri evleri tek tek dolaşarak hastalarla ilgilendi. Ben başta Alanya Belediye Başkanımıza ve ekibine mahallem adına teşekkür ederim’’ dedi.

 Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün  aynı şekilde tüm mahallelerde bu uygulamayı sürdürdüğünü belirten Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, ‘’ Ekiplerimiz bugüne kadar tüm mahallelerde ücretsiz sağlık taraması yaptı. Ekipte doktor, fizyoterapist ve sağlık personeli yer alıyor. Alanında uzman olan bu ekip, her mahalle de yaşayan hasta, bakıma muhtaç vatandaşlarımızı evlerinde tek tek ziyaret ederek muayene ediyor.  Bununla birlikte ekibimiz vatandaşlarımızın her türlü sağlık ve diğer sorunları ile de yakından ilgileniyor’’ dedi.

Editör: Haber EDİTÖR