Mustafa Tuna, “Üyelerimize taahhüdümdür” şeklinde yayınladığı ilanın ilk bölümünde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri özetledi. İlanın ikinci bölümünde ise yapmayacaklarını taahhüt eden Mustafa Tuna, rakibi mevcut başkan Mehmet Şahin’e bazı göndermelerde bulundu. Tuna’nın, Şahin’in ortağı olduğu iddia edilen ve daha önce sosyal medyada da sık sık gündeme gelen alışveriş merkezleriyle ilgili mesajı dikkat çekti. Tuna, “Üyelerimin işyerinin karşısına AVM’ler yapıp işlerinin düşmesine neden olmayacağım” ifadesini kullandı. Mevcut başkan Mehmet Şahin’in kendisine ait olmadığını belirttiği Konaklı, Avsallar ve Okurcalar’daki AVM inşaatları daha önce de bazı kesimlerin tepkisine neden olmuştu.  

Mustafa Tuna’nın yayınladığı ilanda başka ayrıntılar da var. Tuna’nın kullandığı, “Hiçbir şekilde kendi ticaretimi ve işlerimi odadan yürütmeyeceğim” şeklindeki ifadesi de dikkat çekti.  ilandaki diğer mesajlar da şöyle: 

“Ticaret Odası’nın gücünü ve imkanlarını kendi çıkarlarım için kullanmayacağım. Ticaret Odası’nda hiçbir işadamının dedikodusunu yapmayacağım. Ticaret Odası’na ayrılan kredileri kendi yandaşlarıma kullandırtmayacağım.” 

Tuna, mesajının son bölümünde ise “Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğim” ifadesini kullandı

Editör: Haber EDİTÖR