Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatı ile Sugözü Mahallesi Kütürüp Mevki’nde 6 ay boyunca yürütülen çalışmalar sonucu mahallelinin 30 yıllık yol ve sulama suyu hasreti sona erdi. Boru hattı ile Hıdırilyas yolundan bahçelerine ulaştırılan sulama suyu sevincini yaşayan mahalleliler, Başkan Yücel’e teşekkür etti.Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatı ile başlatılan çalışmalar sonucunda Sugözü Mahallesi Kütürüp Mevki’nde yaşayan vatandaşların sulama suyu sorunu sona erdi. Hıdırilyas yolundan yeni açılan mezarlık yolu boyunca döşenen boru hattı ile bahçelere ulaştırılan Hıdırilyas sulama suyu, mahalleli tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

Suyun ilk olarak ulaştığı bahçenin sahibi Ahmet Kütürüp, daha önce suyun taş arktan geldiğini belirterek, “Sulama suyumuz boru içerisine alınınca bahçemize gelen su nerdeyse iki katı oldu. Bundan sonra artık rahat edeceğiz. Çünkü yıllardır hem yol, hem de sulama suyu konusunda çok sorun yaşadık. Başkanımızdan Allah razı olsun.” dedi.

Sugözü Mahallesi Muhtarı Hasan Uysal ise, “Kütürüp’ün Hıdırilyas sulama suyu daha önce açıktan geliyordu ve çok miktarda su kaybı yaşanıyordu. Yol genişletme çalışmasının ardından yer altına alındı. Mahalleli suyuna kavuştu. Başkanımız Adem Murat Yücel’e ve ekiplerine teşekkür ediyorum.” dedi
Editör: Haber EDİTÖR