Alanya Ülkü Ocaklarında her hafta devam eden seminerlere bir yenisi daha eklendi. Ocak çatısında gerçekleştirilen seminerde Susurluk kazasında hayatını kaybeden Ülkücü Hareketin Sembol İsmi Abdullah Çatlı ölümünün 20. yılında anıldı. Seminerle ilgili konuşan Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Çınar, Ömrünü Türkiye için,Türk Milleti için çalışarak geçirmiş olan Rahmetli Abdullah Çatlıya Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun. Bu vesileyle tekrar ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz dedi. 
 Bu haftaki seminerde ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili de bilgiler verildi. OcakBaşkanı Çınar, "Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kahramanlar tarafından, muhteşem bir mücadele ile kurulan, cumhuriyetimizin 93. yılını idrak ettik. Bu vesile ile, Büyük TürkMilliyetçisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşu umutsuzluk, yoksulluk, yılgınlık içinde ve hareketsiz kalmış olmasına rağmen, millet kudretine olan inancın, ve atıl duran bu güçten,nasıl bir mücadele yöntemi ile sonuca ulaşabileceğinin eşi bulunmaz bir örneği olmuştur dedi. 
 Konuşmasına devam eden Çınar şunları söyledi Türkiye Cumhuriyeti Devleti, temelini,egemenlik hak ve sınırlarını, 1.000 yıla yaklaşan bir tarih birikimiyle, kendi milli değerleri üzerinde oluşturmuştur. Cumhuriyet bu açıdan yalnızca bir yönetim değişimi değil, köklü birsosyo kültürel gelişimin ve milletleşme sürecinin de dönüm noktasıdır. Cumhuriyet,vatandaşlarımız arasında, eşitliği ve katılımı sağlarken, demokrasiye yönetim açısında işlev,sosyolojik olarak beşeri bir taban kazandırmaktadır. Bu milliyetçi siyasetinde, hareket ve çıkış noktalarından biridir. Türkiye’nin bugün tıpkı 1923 ruhunda anlamını bulduğu gibi, sorunlara başka başkentlerin çekim ve cazibe alanından değil, Başkent Ankara’dan bakan, onurluduruş gösteren, ilkeli, kararlı cesur yönetime ve yönetim anlayışına ihtiyacı vardır. Türk Milleti günümüzden çok daha karanlık bir tablo içinde, yokluk ve buhranlar arasında, 29 Ekim 1923 günü bir güneş gibi doğabilmiştir. Cumhuriyetimizin bu günde aynı ruh ve ilham ile ayağakalkmaması için, hiçbir neden yoktur. Sonsuza kadar var ol Türkiye diyorum” dedi. ifadelerine yer verdi.
Editör: Haber EDİTÖR