Dünya’da hızla artış gösteren ve tedavi edilmesi gereken en önemli hastalıklardan sayılan Obeziteyle mücadele konusunda, Alanya Belediyesi seminer düzenliyor.

Alanya Belediyesi ve Memorial Antalya Hastanesi, obezitenin sağlığına olumsuz etkilerine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla bir işbirliğine imza atarak, “Obezite ve Kalıcı Kilo Kontrolü’’ konulu halka açık bir seminer düzenliyor.

Memorial Sağlık Grubu Antalya Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan ve Alanya Belediyesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Şule Yavuz Demir’in konuşmacı olarak katılacağı seminer, 26 Kasım Perşembe günü saat 14.00’ de Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Katılımcılara; obezite, obezitenin neden olduğu kronik hastalıklar, obezitenin cerrahi tedavisi ve sağlıklı kilo kontrolü hakkında bilgiler verilecek.

Seminerde Alanya Belediyesi Diyetisyeni Şule Yavuz Demir de obezitede sağlıklı beslenme ve yapılan yanlış diyet uygulamaları hakkında bilgi verecek

Yapılan bilimsel araştırmalara göre dünyada 15 yaş üstü yaklaşık 2.3 milyar erişkin kilolu. 700 milyon kişi ise obez, yani aşırı kilolu. 5 yaşın altında 20 milyon çocuk da obezite tehdidi ile karşı karşıya. Türkiye’de de durum farklı değil. Yaşamı tehdit eden obezite, yayılmaya devam ediyor.
Editör: Haber EDİTÖR