Meydanı dolduran kalabalık başta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel olmak üzere bu hoşgörüye vesile olan tüm insanları alkışladı.

Kültürleri ve kente yaşayan insanları birleştiren 8. Alanya Uluslararası Noel Pazarı Belediye arkasındaki meydanda düzenlendi. Noel Pazarı’na Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Finlandiya Ankara Büyükelçisi Bayan Paiva Kairamo, Polonya Ankara Konsolosluğu’ndan Patryk Woszczek, Litvanya’daki kardeş şehir Silute Belediye Başkanı Wytautas Laurinaitis, Almanya Antalya Konsolosu Martin Vetter, fahri konsoloslar, STK temsilcileri, stant açan yerli ve yabancı dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

TÜM AĞIZLARDAN BARIŞ VE DOSTLUK SESLERİ YÜKSELDİ
8. Alanya Uluslararası Noel Pazarı’nda Yabancılar Meclisi sözcüleri, tüm dünya milletlerine Almanca, İngilizce ve Rusça dostluk çağrısında bulundular. Programın açılış konuşmasını yapan Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu da konuşmasında Alanya’nın uluslararası bir şehir olduğunu, çok dinli, çok dilli bir kültürel yaşamın varlığına dikkat çekti. 

BAŞKAN YÜCEL, “79 MİLLETE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ”
8. Noel Pazarı’nın açılış programında konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’yı, 99 ülkeden binlerce turistin ziyaret ettiğine, bununla birlikte 79 milletten 17 bin Yeni Alanyalının yaşadığına vurgu yaptı. “40 bin de mülk sahibi yabancı dostumuz var” diyen Başkan Yücel, belediye olarak insanların mutluluğu için çalıştıklarını kaydetti.
Hoşgörü kültürünün atalarımızdan alınan bir miras olduğunu hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Dünyadaki kaosa rağmen bu miras ülkemizde hala aynı şekilde yaşatılıyor. Biz Türk-İslam medeniyetindeki bu güçlü hoşgörüyü, sonsuza kadar yaşatmaya da kararlıyız. Yunus Emre’nin şiirinde dediği gibi “Yaratılanı severiz yaratandan ötürü. Sahip olduğumuz dini ve kültürel zenginliğimizi yaşatırken, anlayış ve saygı çerçevesinde tüm dünyaya örnek olalım” dedi.
Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Bayan Paivi Kairamo da bir konuşma yaparak Noel Pazarı meydanında uluslararası bir atmosfer olduğunu söyledi. Büyükelçi Kairamo, Bu atmosferi görmekten ve Alanya’da olmaktan çok mutlu ve olduğunu belirtti.
Türkiye’de en çok Finlandiya vatandaşının Alanya’da yaşadığına dikkat çeken Büyükelçisi Bayan Paivi Kairamo, “Bu yüzden Finlandiya’nın 100. yıl kutlamalarını bu yıl Alanya’da yaptık. Cuma günkü kutlamalarımızda Sayın Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Teleferik’i mavi beyaz aydınlattırdı. Bu renkler hem Finlandiya bayrağının renkleri hem de dostluğun. Kendilerine sonsuz teşekkür ederim” dedi.
Resmi konuşmaların ardında Belediye Başkanı Yücel, protokolle birlikte alanda kurulu 140 standı tek tek gezerek yerli ve yabancı dostlarıyla sohbet etti; vatandaşlarla biraraya geldi.
Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından düzenlenen Noel Pazarı’nın geliri 7 yıldır engelli bireyler için kullanılıyor. Bu yıl düzenlenen 8.pazarın geliri de yine engelli bireyler için kullanılacak. Elde edilen gelirle akülü sandalye, sandalyeler için şarj istasyonu, resmi kurum binalarında kullanılmak üzere asansör ve engelli aracı alındı.
Belediye arkasındaki alanda gün boyu devam eden Noel Pazarı’nda, yiyecek içecek stantlarının yanı sıra çocuklar için eğlence, müzik ve dans gösterileri düzenlendi. Alanı gezen misafirler temsili Noel ağacı, Noel baba ve etkinlik alanlarında bol bol fotoğraf çekerek sosyal medyadan paylaştı.
Singing All Together, New Alanyian Singers, Polonya’dan Trzycina (Tiçina) Grubu, Ukrayna’dan Kalına Halk Grubu ve Svitanok Çocuk Dans Grubu ve son olarak Türkiye’den Rhe Vox Band Grubu sahne aldı. Ukrayna’dan katılan Kalına Halk Grubu Türkçe ve Ukraynaca parçalar seslendirerek birlikte yaşama kültüründen örnekler sundu.
Akşam saat 20.00’a kadar süren etkinliklerin kapanışı ise programa Antalya’dan katılan The Vox Band Grubu’ndan geldi.

Editör: Haber EDİTÖR