Alanya Belediyesi, araç makine parkını güçlendirme çalışmaları kapsamında mobil konkasörü (Taş Kırma Makinesi) belediye bünyesine kattı. Toslak Asfalt Şantiyesinde kurulumu tamamlanan konkasörü inceleyen Başkan Yücel, 2 milyon TL’ye satın alınan makine ile yol yapım çalışmalarında kullanılan sıcak asfalt, sathi kaplama ve zemin kaplama malzemelerinin üretileceğini söyledi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu sabah Başkan Yardımcıları ve Birim amirleri ile Toslak Asfalt Şantiyesinde kurulumu tamamlanan konkasörün üretimini inceledi. Konkasörün, yol yapım çalışmalarında sıcak asfalt, sathi kaplama ve zemin malzemelerinin üretiminde kullanılacağını belirten Başkan Yücel, “Makinenin mobil ve yüksek kapasiteli olması, hem dizel hem de elektrikle çalıştırılabilir olması işletme maliyetlerini en asgari seviyeye çekilmesini sağlamıştır. Tesisle yol yapım malzemelerinin çoğunu kedimiz üreteceğiz. Bu sayede yıllık milyonları bulan maliyetler özellikle gelecek yıllarda önemli ölçüde azalacak. Sağlanan tasarrufla halkımıza diğer alanlarda daha geniş hizmet etme olanağı kazanmış olacağız. 2 milyon TL’ye alındı. 2 yıl içerisinde kendisini amorti ediyor. Daha az maliyetle, daha kaliteli ve daha hızlı asfalt hizmeti vereceğiz. Alanya’mıza hayırlı olsun” dedi.


Akdeniz Bölgesinin ilk mobil taş kırma makinesi olan konkasör, Avrupa Birliği standartları olan CE’ ye uygun olarak gürültü ve toz indirgeme sistemine sahip. Saatte 250 ton kapasite ile çalışan Mobil darbeli kırıcı ve ona uygun mobil elekten oluşan konkasörle sıcak asfalt, sathi kaplama, mıcır ve filler olarak 4 ayrı agrega malzemesi elde ediliyor.Makinelerin mobil ve paletli olması sayesinde şantiyeler arası kolayca nakil yapılabiliyor ve 5 saatte kurulumu gerçekleştiriliyor.
Editör: Haber EDİTÖR