Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen organizasyonla liselerde tiyatronun önem kazanması ve lise öğrencilerini tiyatroya teşvik etmek amacıyla En İyi Oyun, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Dekor ve En İyi Kostüm ödülleri verildi.

Alanya Belediye Tiyatro Merkezi’nin düzenlediği 4. Liselerarası Tiyatro Şenliği kapsamında Bahçeşehir Koleji, Doğa Koleji ve Fevzi Alaettinoğlu liselerinin sergilediği oyunlar büyük beğeni ile izlendi. Şenlik katılımcıları 19-25 Mayıs 2016 tarihleri arasında Alanya Kültür Merkezi’nde oyunlarını seyircilere ve yarışma jürisiyle buluşturdular. 6 gün süren performansların ardından, Kültür Merkezi’nde yapılan ödül töreniyle kazananlar ödüllendirildi.

EN İYİ OYUN “SUÇ VE CEZA” SEÇİLDİ

Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncularından oluşan yarışma jürisinin değerlendirmeleri sonucu, En İyi Oyun Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin sergilediği, Suç ve Ceza seçildi.

Ayrıca Bahçeşehir Koleji Hakan Kanlıöz ile En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Dekor ödüllerini de kazandı. Doğa Koleji, Aybike Keçili ile En İyi Kadın Oyuncu ve Samet Barış Okan ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı. Cansu Ulusoy ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Kostüm yarışmasını kazanan ise Fevzi Alaettinoğlu Lisesi oldu. Kazananlar ödüllerini lise yöneticileri ve Alanya Belediye Tiyatrosu ekibinin elinden aldı.  
Editör: Haber EDİTÖR