ua törenine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Başkan Yardımcıları, Adem Er, Mehmet Kula, Mehmet Gülen, Ali Yenialp, birim amirleri ve basın mensupları katıldı.

Alanya genelinde bir günde toplanan çöpleri Yumru Tepesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’na ortalama 48 kamyon ile taşıyan Alanya Belediyesi, çöp aktarma istasyonu ile kamyonlarla toplanan çöpü tırlara yükleyip, 12 seferde taşıyacak. Alanya Belediyesi bünyesinde bulunan 40 ton kapasiteli 2 tır tek seferde 8 kamyon çöpü taşıyabiliyor. Çöp aktarma istasyonu ile yakıt, personel ve araç konusunda tasarruf sağlanacağı gibi, sadece 2 tırın çöp taşımada kullanılmasından dolayı da yayla yolunda trafikte rahatlama sağlanacak.

Dua töreninin ardından çöp aktarma istasyonu hakkında bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yeni terfi merkezi ile günde 48 kamyonun taşıdığı çöpü 2 tırla taşıyacaklarını belirtti. Başkan Yücel, “Batı bölgesinde yeni bir terfi merkezini araçlarla birlikte açtık. Buradaki çalışmalarla birlikte hem yeni terfi merkezimizi kurduk, hem de yeni tırlarla büyük çekicilerle yaklaşık 48 tane aracın Yumru Tepesi’ne seyretmesinin yerine 2 tır iki dorse ile 12 seferde günü kapatabiliyoruz. Sadece akaryakıt tasarrufumuz yaklaşık 1500 litre. Hem zaman, hem araçların eskime payları, hem de işçi giderleri maliyet 

Yayla yolunda çöp araçlarından dolayı trafikte problem yaşandığına dikkat çeken Başkan Yücel, “Amacımız maliyeti düşürmek , trafik akışını o bölgede azaltmak ve insanlara daha kaliteli hizmet verebilmek . Bu projenin bölgeye hayırlı olmasını diliyorum. Biz bölgemizi çok seviyoruz. Bölgemize hizmet etmekten de her zaman mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin üreteceği proje dahlinde doğu bölgesine de bir terfi merkezi yapmayı hedeflediklerini anlatan Başkan Yücel, “Biliyorsunuz ki çöp toplaması ilçe belediyeye, terfi merkezleri, bertaraf merkezleri Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğu altında. Büyükşehir’in üreteceği proje ve bertaraf merkezinin netleşmesinden sonra; doğu bölgesine de bir tane daha terfi merkezi düşünüyoruz. Ama ilk önce Büyükşehir Belediyesi’nin depolama tesisinin yerinin belli olmasını ve ihalesinin çıkmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

 
Editör: Haber EDİTÖR