Antalya Ticaret Odası'ndan odamıza ulaşan yazıda şu bilgilere yer verilmiştir:
"Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)' ndan alınan yazıya göre; Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında yaşanan krizin Antalya Tarım sektörü üzerine olumsuz etkilerini iyileştirme ve yeni alternatif pazarlar geliştirme çalışmaları kapsamında, BAKA ve Kazakistan Konsolosluğu işbirliğinde; Kazakistan Aktobe Sosyal Girişimcilik Ulusal Kuruluşu üyeleri ve Antalya tarım sektörü paydaşları arasında toplantı düzenlenecektir.

Bilindiği üzere Rusya ile sınırı olan Kazakistan Avrasya Ekonomik Birliği üyesidir. Kazakistan'ın en büyük 2. Eyaleti olan Aktobe Bölgesi'nde gaz ve petrol fiyatlarının düşük olması ve bölgenin Rusya ile komşu olması, tarım sektörümüzde iş ortaklığı veya yatırım yapacak şirketler için büyük önem arz etmektedir.

Seracılık ve yaş sebze üretimi/ihracatı konusunda yetkin, ihracat, ortaklık, yeni yatırım imkanları arayan Antalya firmaları ile işbirliği fırsatlarının görüşüleceği toplantı 22 Ocak 2016 Cuma günü saat 09:30-11:30 arası Crown Plaza/Konyaaltı'nda gerçekleşecektir.
Editör: Haber EDİTÖR