Alanya Müze Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre en son 1873 yılında tadilat gördüğü bilinen tarihi kilisenin, restorasyonunun büyük bölümü tamamlandı.
Tescilli bir yapı olan Hıdırellez Kilisesi’nde sürdürülen restorasyon çalışmaları, yapının aslına zarar veremeden devam ettiriliyor. Yaklaşık iki ay önce başlayan çalışmaların çok dikkat ve çaba gerektirdiğini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “En son 142 yıl önce tadilat gördüğü bilinen Kilisede ilk çalışmaya çatısından başlamıştık. Çatı tadilatı biten kilesinin eski kiremitleri temizlenerek aynen kullanıldı. Bağdadi tavanında ise çürüyen ahşaplar değiştirilerek aslı korundu ve koruyucu özellikli ahşap boya ile boyandı. İç mekandaki taş duvarlar temizlenerek, sıvası ve elektrik hatları yapıldı. Alt yapısı tamamlanan iç mekanın zemin döşemesi de en kısa zamanda tamamlanacak” dedi.

Kilisenin dış duvarlarındaki özelliğini yitiren eski sıvalar sökülerek tekrar aslına uygun olarak sıvanıyor. Yapının bahçesinde ise yapının çevresi temel seviyesinde kazılarak içeriye su almaması için temel izolasyonu yapıldı. Bahçe duvarları da yine aslına uygun olarak onarılarak kilise ile bütünlüğü sağlandı.
 
Editör: Haber EDİTÖR