Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafında büyük bir özveriyle hazırlanan, Haldun Taner’in yazdığı Devlet Tiyatrosu rejisörlerinden Murat Atak’ın sahneye koydu oyunun besteleri Cem İdiz’e, koreografisi ise İhsan Bengier’e ait.

TÜRK TİYATROSUNUN EN NADİDE ÖRNEKLERİNDEN BİR OYUN
Türk tiyatrosunun en nadide örneklerinden, yakın tarihimizin en güzel tanıklarından olan oyun, 2.Meşrutiyet döneminden 1970’lerin başına kadarki bir zaman diliminde geçiyor. Ülkemizde yaşanan siyasal ve kültürel dönüşümler, örnek talebe, uysal delikanlı, gönüllü asker, model vatandaş Vicdani Yurdakuler ve her dönemin adamı olan Efruz’un gözünden anlatılıyor.

Komedi ile dramın iç içe geçtiği, ince bir hiciv eşliğinde duygusallıkla bezenmiş Haldun Taner’in bu önemli eseri, şarkılar ve danslarla 29 Aralık saat 20.00’da ilk kez seyirci karşısına çıkıyor.

OYUN BASIN MENSUPLARINA TANITILDI
Belediye Tiyatrosunda yapılan toplantıda oyun basın mensuplarına tanıtıldı. Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal ve oyunun yönetmeni Murat Atak tarafından basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

“ VATANDAŞLARIMIZA YILBAŞI ARMAĞINIDIR”
Alanya Belediye Tiyatrosu’nun artık rüşdünü ispatladığını söyleyen rejisör Murat Atak, “Bu oyun vatandaşlarımıza yılbaşı armağanıdır. İlk gösterimi 29 Aralık Cuma ikicisi ise 30 Aralık Cumartesi günü sahnelenecek oyun, büyük bir emek ve özveriyle hazırlandı. 10 yıldır bir birinden değerli oyunları sahneleyen Alanya Belediye Tiyatrosu artık rüşdünü ispatladı. Sanata ve emeğe ulaşmanın bir bedeli var. Artık oyunlarımıza seyircilerimiz yeni yılda cüzi bir rakamla girebileceklerdir. Bu oyun yılın son ücretsiz oyunudur.” dedi.

“İYİ BİR SEYİRCİ KİTLESİNE ULAŞTIK”
Alanya halkının oyunlara gösterdiği teveccühe teşekkür eden Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal ise “10 yıldır iyi bir seyirci kitlemiz var. Bize gösterdikleri teveccühe teşekkür ederim. Oyunlarımız yeni yıldan itibaren cüzi bir bilet fiyatıyla seyircilerimize ulaşacak. Bu durumda yetişkin 7.5 TL, öğrenci 5 TL, çocuk oyunları ise 2.5 TL. olacak. Seyircilerimiz biletlerini hem tiyatro gişemizden hem de internetten temin edebilecekler. Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım isimli oyunumuza vatandaşlarımı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber EDİTÖR