2 Ağustos Pazar Günü de Kırkpınar’ın başpehlivanlarının katılacağı güreş müsabakaları yapılacak.
Alanya Belediyesi’nin düzenleyeceği 11. Geleneksel Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreş Festivali yarın başlıyor. 01 Ağustos Cumartesi günü akşam 20.00’da başlayacak festival Kuzey’in Oğlu olarak isimlendirilen Volkan Konak’la start alacak. Yerel sanatçılar, folklor ve havai fişek gösterileri ile renklenecek gecede ünlü sanatcı Volkan Konak, en güzel şarkılarını Gökbel Yaylası’nın serin atmosferinde onbinlerce hayranı için söyleyecek. Karadeniz'in güçlü sesi Volkan Konak, bu konserinde usta yorumu, kendine has üslubu, tatlı sohbeti ve hikayeleriyle izleyicilere tadına doyum olmayacak bir gece yaşatacak.

Güreş Festivaline Kırkpınar Güreşleri’nin başpehlivanı Orhan Okulu ve finaldeki rakibi Osman Aynur da Gökbel Güreşlerine katılacak. Kırkpınar’dan sonra en büyük güreş organizasyonu olan Gökbel Güreş Festivali’ne bu yıl rekor sayıda sporcunun katılacağı belirtilirken, 35 başpehlivan ile 500’e yakın güreşçi Gökbel Er Meydanı’nda kıyasıya mücadele edecek. Kırkpınar’ın ünlü başcazgırları Mehmet Tura (Tele Mehmet) ve Bayram Ali Dede’nin mani ve söylemleriyle renklenecek güreş müsabakalarında Kırkpınar’ın ünlü başpehlivanları Orhan Okulu, Osman Aynur, Mustafa Kemal Karaboğa, Ekrem Yavuz, Salih Dorum, İsmail Koç, Ali Altun, Hüseyin Demir, Mehmet Selvi, Şaban Yılmaz, Murat Gençtürk, Ünal Karaman, Ramazan Mercan, Güngör Ekin, Mehmet Yeşil, Şükrü Kozan, Osman Özgün, İsmail Güzel, Faruk Akkoyun, Murat Başdemir, Hasan Tuna, Kadir Ergin, Cengiz Zengin, Fevzi Çakır, Fatih Çakıroğlu, Sinan Kaya, Sekan Serttürk Gökbel Güreşleri’nin başpehlivanı olmak için ter dökecek.


Her yıl Alanya ve çevre ilçelerden onbinlerce kişinin katıldığı Güreş Festivali’nin eksiksiz bir organizasyon olması için tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydeden Başkan Yücel, “Her yıl onbinlerce vatandaşımızın katılımıyla birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz festivalimizi bu yıl da hep birlikte gerçekleştireceğiz.500’ün üzerinde güreşçinin katılımıyla güreş müsabakaları yapılacak. Vatandaşlarımıza Gökbel’in serin havasında 2 gün boyunca güzel bir hafta sonu geçirteceğiz. Tüm halkımızı festivalimize bekliyorum.” dedi.
Editör: Haber EDİTÖR