Vatandaşların, CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım Şube Müdürlüğüne, zamlı fiyattan fatura okuması ve haksız ödemelerle ilgili tepkiler göstermesi üzerine Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım yetkililerini Makamına davet ederek Elektrik faturaları ile ilgili sorunun giderilmesi ve vatandaşa yardımcı olunması talimatını verdi.

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım yetkililerini kabulündeki konuşmasında şunları kaydetti;

“ Kış şartlarının soğuk geçmesiyle birlikte elektrik tüketimi oldukça yüksek olması ve turizmde ölü sezon olması nedeniyle vatandaşların gelirlerinde düşüş bulunması nedeniyle elektrik faturalarının ödenmesinde zorluklar yaşanmaktadır. Bu konuda Vatandaşların şikâyetinin dikkate alınması gerekir. Öncelikle elektrik faturaları ile ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde fayda var. Yanlış hesaplama var ise ve vatandaş buna itiraz ediyorsa bütün ihtimaller titizlikle değerlendirerek sorunu bir an önce çözüme kavuşturun. Özelikle ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızda taksitlendirme de dahil bütün kolaylıkları sağlayın. Ayrıca genel müdürlüğünüz ile de görüşerek bu sorun ile ilgili neler yapabilir onu bir değerlendiriniz. Kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde vatandaşımıza yardımcı olalım ve onların mağduriyetini giderelim”

CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım Bölge Koordinatörü Uğur Osman Koç ve Şube Müdürü Niyazi İnce’ de konuya duyarlı yaklaştığı için Kaymakam Tarıseven’e teşekkür ederek sorunla ilgili gereken adımları atacaklarını belirttiler. CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım Bölge Koordinatörü Uğur Osman Koç, bir basın açıklaması yaparak konuyu kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. Koç, şirket olarak vatandaşların mağdur olmasını istemediklerini belirterek “Sayın Kaymakamımızın söylediği gibi bu konuda derhal gereğini yapacağız” dedi. 
Editör: Haber EDİTÖR