Antalya’nın Alanya ilçesinde, 15 bin lira ödeyerek sahte altın saat satın alan bir kişi, dolandırıldığını öğrenince gülme krizi geçirdi.

        İnşaat işçiliği yapan Ramazan Yazar (32), bankada tanıştığı 3 kişi tarafından dolandırıldı. Bankaya, bir başkasına olan borcu karşılığında havale yapmak için giden Yazar, kendilerinin havaalanında soyulduklarını, parasız kaldıkları için altın saatlerini ucuza satacaklarını söyleyen 3 kişiyle sohbet etti. Saatin değeri yüksek olduğu halde mağdur oldukları için kuyumcuya satacaklarını söyleyen 3 şüpheliye saatin fiyatını soran Yazar, 15 bin lira olduğunu öğrenince satın almaya karar verdi.

        Telefonla olayı anlattığı arkadaşının uyarılarına rağmen, havale yapmak için yanına aldığı parayı 3 dolandırıcıya veren Yazar, daha sonra gerçek değerini öğrenmek için kuyumcuya gitti. Kuyumcudan, saatin işportacılarda 5-10 liraya satılan altın görünümlü saat olduğunu öğrenince uygulama yapan trafik polislerine müracaatta bulundu. Basın mensuplarını görünce gülme krizine giren Yazar, su içtikten sonra kendine gelerek ifade ve eşkal bilgilerini vermek üzere Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü.
Kaynak: cha