Demokrat Parti (DP) Alanya Belediye Başkan Adayı Alaattin Çakır, Alanya Televizyonu ATV'de yayınlanan “Haber Masası” programına konuk oldu. Deneyimli gazeteci Ahmet Tunç'un sorularını yanıtlayan Çakır, kendisi ile ilgili merak edilen tüm sorulara içtenlikle yanıt verdi. Yerel seçim sürecini de değerlendiren Çakır, ittifak adaylarının Alanya tabiri ile "Cafcaflı" bir seçim kampanyası yürüttüğünü, Alanya halkının hizmetten yana oyunu kullanacağını dile getirdi.

"Seçimi % 100 Kazanacağız"

Alaattin Çakır, ekip olarak inançlarının tam olduğunu, 31 Mart yerel seçimlerinde Alanya'nın her kesiminin oyuna talip olduklarını söyledi. Seçimi kazanacaklarına inançlarının yüzde 100 olduğunu kaydeden Çakır, "Alanya seçimin favorisi ittifak adaylarıymış gibi bir algı var. Bu algıyı medya yaratıyor. Alanya'nın doğusundan batısına her kesimden büyük ilgi görüyoruz. Alanya halkı, 31 Mart'ta en iyi hizmeti getirecek adaya oy verecektir. Biz vizyonumuzla, misyonumuzla, bilgi birikim ve ekibimizle bu göreve talibiz. Sahaya indiğimizde vatandaşlarımızın bu hizmeti en iyi bizim yapacağımıza inandıklarını görüyoruz" dedi.

"Ben Halkımızın Projesiyim"

Kendisi ile ilgili merak edilen soruları da yanıtlayan Çakır, "Ben kimsenin adayı değilim, kimsenin adayı olmayacağımı da herkes bilir. Ben Alanya halkının projesiyim. Alanya halkı en iyi hizmetin kimden geleceğini bilir. Mahmutlar'da 5 yılda yaptıklarımızı bütün Alanya biliyor. Şimdi Alanya için sorumluluk aldık ve projelerimizle Alanya'da değişimi başlatacağız. Alanya'yı Alanya halkı ile birlikte yöneteceğiz. Göreve geldiğimizde hizmet anlayışımızı ve farkımızı herkes görecek" dedi.

"Alanya 5 Yılını Kaybetti"

Alanya Belediyesi'nin geride kalan 5 yılda iyi yönetilmediğini dile getiren Çakır, savurgan bir belediyecilik anlayışının ortaya çıktığını belirtti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in 2014 yılındaki seçim beyannamesini gösteren Çakır, "Size vaad edilen projeleri tek tek gösteriyorum. Geride kalan 5 yılda verilen sözlerin sadece yüzde 20'si gerçekleştirilmiş. Yani, verilen sözler yerine getirilmemiş. 5 yıl önce sunulan projelerin büyük bölümü, yeni projeler olarak yeniden halka sunuluyor. Halkımız bunun değerlendirmesini yapacaktır." diye konuştu.

Alanya'ya 5 Yılda 5 Eser

Alanya için hazırladığı projeleri de canlı yayında açıklayan Çakır, bir belediyenin kalıcı eserler bırakması gerektiğini ifade etti. Bir belediye başkanının bıraktığı kalıcı eserlerle anılması gerektiğini dile getiren Çakır, "Biz tutamayacağımız sözleri vermiyoruz. Alanya'ya 5 yılda 5 kalıcı eser bırakacağız. Bunlar Alanya'nın sembolü olan eserler olacak. Alanya'ya gelen turistler bu eserlerin önünde fotoğraf çektirip Alanya'yı hatırlayacaklar. Yol, asfalt, kaldırıp belediyenin asli görevleridir. Asıl olan kalıcı eserler bırakmaktır" dedi.

“Belediyeye 2 Bin Yeni Personel”

Çakır, göreve geldiği takdirde Alanya Belediyesi'ne 2 bin personel alımı yapacağını söyledi. Çakır, "Zaten belediyede personel fazlalığı olduğu konuşuluyor. Kaynağınız var mı" şeklindeki soruya ise şu şekilde yanıt verdi:

"Alanya'da görüyoruz. Sadece 5 yıldızlı bir otelde bin personel çalışıyor. Alanya 312 bin nüfuslu büyük bir şehir. 80 kilometrelik sahil şeridi ile, mahalle ve yaylalarıyla Alanya büyüdü. Bir otelde bin personel çalışıyorsa Alanya Belediyesi'nde 4 bin 500, 5 bin personelin çalışması çok normal. Önemli olan personele iş alanının oluşturulması ve iş gücünün doğru kullanılmasıdır."

Editör: Haber EDİTÖR