Yaklaşık iki yıllık görev süremde hiçbir zaman siyasi davranmadım. Hiçbir zaman ortamı kızıştırmadım. Önceliğim hizmet oldu. Aslında bu konuyu açmak istememiştim. Konu açıldığı için konuşuyorum. Ben basın yoluyla hizmetlerimi anlatırım. Basın yoluyla göndermelerde bulunmayı doğru bulmuyorum. Biz bu konuları 15 gün önce Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel Bey’le bu konuyu görüşmüş, el sıkışmış, halletmiştik. Biz buraya yapacağımız projeyi anlatınca “Hayırlı olsun” demişlerdi. Ancak yeni yılın ilk gününde Menderes Bey’in ikili konuşmalarımızın dışındaki bu açıklamalarını -herkes gibi ben de- basından duyunca şaşırdım ve üzüldüm

Bu yerin sadece bir Encümen Kararı var. Meclis Kararı da yok. Bu kamulaştırma kararıyla ilgili karar da önceki dönemde alınan karar. Yüzme havuzunun olduğu yer, bir de Alanya Belediyesi’nin borç karşılığında SGK’nın olduğu yer de bunun içinde. Otogarı da Büyükşehir Belediyesi kullanıyor zaten. Benim önerim o zaman da aynıydı, şimdi de aynı. Nasıl olur? Biz Büyükşehir’den büyük projeler bekliyoruz. Temel altyapı, ulaşımı, imarın büyük üst ölçekli planlarını bekliyoruz, otogar veya arıtma tesisiyle ilgili… Arıtma tesisiyle ilgili hepimiz mutabıkız. Neden? Bu arıtma tesisi bir an önce buradan kaldırılmalı. Belirli bir grubu Oba Bölgesi doğuya, belirli bir gurubu da batı bölgesine şehir merkezi de dahil olmak üzere taşınabilir. Orası çok iyi değerlendirilebilir. Kentsel dönüşüme sokulabilir. Şu anda Cuma günü Büyükşehir Meclisi’nde Mahmutlar bölgesindeki otogarla ilgili, spor tesisleriyle ilgi bir meclis kararı alacağız. Eğer bu kaldırılırsa bir yıl içindeki oradaki otogar yapılır ve kendi öz malı olan yere Büyükşehir hizmet binasını yaptırabilir. Bizim ve halkımızın Büyükşehirden beklentilerimiz var. Bölgeye yapılacak her türlü yatırımların arkasındayız.

Büyükşehir Belediyesinde hizmet ortağımız olduğu süreçte Alanya Belediyesi’nin mallarından eksiltmesini değil, yeni çözümler üretmesini bekliyoruz. Bu konuda Alanya’nın hakkını sonuna kadar takip edeceğim. Gerekirse dava açacağım. Nasıl Büyükşehir Belediye Başkanına halk yetki verdiyse, Alanya halkı Alanya’nın siyasi iradesi de bize ve buradaki meclise yetki verdi. Biz de Alanya Belediyesi’nin, Alanya halkının menfaatlerini korumak, Alanya Belediye’nin öz değeri olan mal varlığını korumak, onun üzerinde de projeler yapmak zorundayız. Benim de niyetim budur. Keşke her tarafta Büyükşehir’in hizmetleri olsa, bizde onlarla yürüyelim. Bizim huzurumuzu bozan, bizim sessizliğimizi bozan Alanya Belediyesi’nin öz değerleri üzerinden hizmet yapılması. Ben çözüm üretelim, alternatifler üretelim, başka yerler çıkaralım.

Tosmur’daki yerin yanında 22 dönüm yer var. Aynı yerin yanında Ormanın 17 dönüm yeri var. Oraya yapalım . Siyasi irade şu an Ak Partide olsaydı bu konular aynı şekilde gündeme gelir miydi.? Ben onu da sormak istiyorum. Ben uzlaşmadan yanayım, yapıcı bir yaklaşımdan yanayım ve Alanya’yı istediği arzu ettiği hizmetlerin en iyisini vermeden yanayım. 24 saatin 20 saatini çalışıyorum. Arkadaşlarım, sizler, meclis üyelerim, amirlerim, müdürlerim hepiniz ayrı ayrı çalışıyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyorum. Karşılıklı diyalogla ve anlayışla çözülebilecek konuları basından öğrenmemiz beni ve benim gibi arkadaşlarımı üzüyor.

 

Editör: Haber EDİTÖR