6 Aralık 1917 yılında bağımsızlığına kavuşan Finlandiya, Alanya Fahri Konsolosluğunca organize edilen kutlama programı için Alanya’ya gelen Ankara Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, bugün Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret etti.

Finlandiya Fahri Konsolosu Kuddüsi Müftüoğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette Alanya’yı çok beğendiğini belirten Ankara Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, “Alanya çok güzel bir ilçe. Burada yaklaşık olarak 2000 Finlandiyalı vatandaşımız yaşıyor. Alanya’da Fahri Konsolosumuzun öncülüğünde düzenlenen törene katıldık. İlçeyi kısa zamanda tanıma fırsatım oldu. Bugünde belediye başkanına bir nezaket ziyaretinde bulunduk.’’ dedi

Ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Yücel, Büyükelçi Nina Vaskunlahti’ ye tablo hediye etti. Alanya’nın bir çok kültüre ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Yücel, ”İlçemizde yaşayan Finlandiyalılar ve diğer yerleşik yabancılar huzur içindeler. Benim esas önceliğim şehrimizde herkesin huzur ve barış içinde yaşamasıdır. Bundan 98 yıl önce bağımsızlığa kavuşan Finlandiya’nın da bu anlamlı yıldönümlerini kutluyorum.’’ dedi.
Editör: Haber EDİTÖR