51.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bugün koşulan 145 kilometrelik Alanya – Alanya etabı ile başladı. Etabı Etıxx-Ouick Step Takımından 3 saat 17 dakika 58 saniye ile Mark Cavendis kazandı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, damalı bayrağı kaldırıp start verirken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Antalya Valisi Muammer Türker, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu start alanında hazır bulundu.

TUR’ a katılan 21 profesyonel takım arasında, 6 World Tour takımı ile 1 kıta takımından toplamda 165 bisikletçi pedal çevirdi. Yarışın başlamasıyla birlikte helikopter ve yer çekimleriyle Alanya sahillerinin tüm güzellikleri ekrana geldi. Özellikle helikopter çekimleri, kanyonlar ile birlikte doğanın harika görüntülerini gözler önüne serdi. Bisikletçilerin bu muhteşem ortamda pedal basmaları ise bir başka güzellik olarak ekranlara yansıdı.


Türk Hava Yolları’nın sponsorluğundaki tırmanış primini Unidetaltcare Professionel takımından Federico Zurlo kazandı ve ilk etabın birincisi olarak kırmızı mayoyu giymeye hak kazandı. Prim kapısını ikinci olarak Lampre Merıda takımından Farıa Da Costa, üçüncü olarak da Drapac Professıonel takımından Brenton Jones geçti.

Bisiklet üreticisi Salcano’nun sponsorluğunda gerçekleştirilen 67’inci kilometredeki sprint primini de Unıdetaltcare takımından Federico Zurlo kazandı. İkinciliği Lampre Merida takımından Farıda Da Costa, üçüncülüğü de Bardıanı CSF takımından Alessandro Tonelli elde etti.

Starttan bu yana 110 kilometre geride kalırken son prim kapısı olan Vestel’in sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri primini kazanan isimler belli oldu. Unıdethealtcare Takımından Federico Zurlo çizgiyi ilk geçen sporcu oldu. İkinciliği Caja Rural Seguros takımından Luis Mas Bonet, üçüncülüğü de Bardıanı CSF takımından Alessandro Tonelli elde etti. Dünya’nın en iyi sprinterleri arasında gösterilen Mark Cavendish yine klasını konuşturup finiş çizgisini ilk geçen sporcu oldu. Yarışın ikinciliğini tekerlek farkı belirledi. ORICA GreenEDGE takımından Caleb Ewan, Üçüncülüğü BARDIANI CSF takımından Nicola Ruffoni, dördüncülüğü Lampre Merida takımından Sacha Modolo, beşinciliği MTN Ohubeka takımından Theo Bos elde etti.
Dereceye giren sporcular ödüllerini ve mayolarını; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın elinden aldı. Bir gelenek haline gelen Alanya muzları da dereceye giren sporculara hediye edildi.

Ödül seremonisinin ardından Alanya Hacıkura İlkolu Okulu öğrencileri tarafından halkoyunu gösterileri sergilendi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Alanya-Alanya etabının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Yücel, “Dünyanın önemli turizm destinasyonlarında biri olan şehrimizde böyle önemli bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen, Cumhurbaşkanımız , Dışişleri Bakanımız Sayın Çavuşoğlu ve Federasyon Başkanı Sayın Müftüoğlu başta olmak üzere emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür ederim” dedi.

ALANYA-ANTALYA ETABI Bugün

Tur’un ikinci etabı olan 182 kilometrelik Alanya-Antalya etabı bugün saat 10.30’da Alanya Kızılkule önünden verilecek startla başlayacak.
Editör: Haber EDİTÖR