Türk dünyasında mevsimlik bayram olarak kutlanan Hıdırellez, bu yıl Alanya Belediyesi tarafından ilk kez düzenleniyor. Bir anlamda yazın da müjdecisi olan Hıdırellez, 5 Mayıs’ta Belediye Binası arkasında düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

Türkler arasında şansın, bereketin, bolluğun ve şifanın sembolü olan Hızır’ın,yaşam suyunu (ab-ı hayat) içerek, insanlar arasında dolaşıp, bolluk ve sağlık dağıttığına inanılır. Hızır, bir kişiye verilen isimden çok aslında bir doğasal durumu, baharla vücut bulan yaşamın tazelenmesini simgeler.

Yeşillik, ağaçlık alanlarda, su kenarlarında, türbe ya da yatır yanında yapılan Hıdırellez kutlamaları, Alanya’da da Belediye Binası arkasında deniz kenarında yapılacak. 5 Mayıs Salı günü saat 19.00’da başlayacak kutlamalar arasında kına köşesi, dilek ağacı, müzik grupları, Hıdırellez ruhuna uygun otların kaynatılacağı sembolik kazanlar, çiçek ve taş boyama stantları, dilek ağacına kilit asma, çadır süsleme gibi etkinlikler yeralacak.

BAŞKAN YÜCEL, VATANDAŞLARI HIDIRELLEZ ETKİNLİKLERİNE DAVET ETTİ.

Bu yıl ilk kez Belediye tarafından düzenlenecek Hıdırellezle ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “İlk çağlardan günümüze kadar Türk dünyasında bazı yerlerde baharın müjdecisi, bazı yerlerde de yazın müjdecisi olarak kutlanan Hıdırellez’i bu yıl hazırladığımız çeşitli etkinliklerle Alanya’da da kutlayacağız. Vatandaşlarımızı Belediye arkasındaki Hıdırellez şenliklerine davet ediyorum” dedi.
 
Editör: Haber EDİTÖR