İlk olarak Okurcalar'da Karaburun Mevki'nde yeni açılan ve asfalta hazırlanan yoldaki son çalışmalarla yerinde kontrol eden Başkan Yücel, daha sonra Avsallar Mahallesi’nde parke ve çevre düzenlemesi yapılması için ihaleye çıkartılan Zafer Caddesi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Yücel, Zafer Caddesi’nin parke ve çevre düzenlemesi çalışmalarının bir hafta içinde başlayacağını söyledi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Avsallar Mahallesi Sanayi Çarşısı’nda, 4 bin metrekare alanda inşaatı devam eden yeni kademe binasını gezdi. Şantiye binasının son durumu hakkında bilgi alan Başkan Yücel, Avsallar, Okurcalar, İncekum, Payallar, Türkler ve Konaklı Mahalleleri’ne hizmet edecek şantiye binası ile Tosmur’a yapılacak Temizlik İşleri Şantiyesi’nin yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olacağını söyledi.


Konaklı Gerbelit Mevki'nde sıcak asfalta hazırlanan yolda incelemelerde bulunan Başkan Yücel, daha sonra istinat duvarı çalışmasının tamamlandığı Dinek Mevki’ne yapılacak park alanını gezdi. Dinek Mevki’nde Alanya’ya ile özdeşleşecek ve şehrin kimliğini yansıtacak bir parkın projelendirilip ihalesinin yapıldığını kaydeden Başkan Yücel, park çalışmalarının kısa süre sonra başlayacağını açıkladı.

Dinek’ten sonra Mamadı’da devam eden 360 metre uzunluğundaki menfez çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yücel, Mamadı’da 30-40 dönümlük bir alana park, yeşil alanlar ve sosyal alanları içeren çok geniş kapsamlı bir proje hazırladıklarını belirtti. Mamadı’nın şehrin cazibe merkezi olacağını belirten Yücel, “Mamadı’ya yapacağımız sosyal alanlar ve parklarla şehir nefes alacak.” dedi.

KESTEL’DE DÜĞÜN SALONU İNŞAATI BAŞLADI


Mamadı’dan Kestel’e geçen Başkan Yücel ve ekibi burada kısa süre önce inşaatı başlayan düğün salonu ve kır lokantasında incelemelerde bulundu. Kır lokantası ve düğün salonu çalışmasının bir ay önce başladığını belirten Başkan Yücel, “Kestel Belediye Başkanlığım döneminde temeli atılmıştı. Ancak yüklenici firmanın iflas etmesi ve mahkeme sürecinin uzamasından dolayı tamamlanamamıştı. Şimdi tekrar ihale edildi. 6 ay içinde hizmete sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

MAHMUTLAR’A 30 METRELİ ÇİFT ŞERİTLİ YOL AÇILIYOR

Son olarak Mahmutlar Mahallesi’nde Cezaevi yolu ve Mevlana Caddesi’nde devam eden yol çalışmalarını kontrol eden Başkan Yücel, Cezaevi yolunun genişletilip düzeltildiğini ve kaldırım çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Cezaevi yolu çalışmaların tamamlanmasından sonra sıcak asfalt yapılacağını kaydeden Başkan Yücel, Mevlana Caddesi Menderes Bulvarı’nda yeni açılan yol hakkında bilgi aldı. Menderes Bulvarı, yeni açılan 30 metrelik çift şeritli yol ile Yayla yoluna bağlanacak. Bin 500 metre uzunluğundaki yeni yol, çevre düzenlemesinin tamamlanmasından sonra sıcak asfalt yapılacak. 
Editör: Haber EDİTÖR