Alanya halkının ve ilçede tatillerini geçirecek misafirlerin Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içinde geçirmesi konusunda gerekli tedbir ve düzenlemeleri alan Alanya Belediyesi merkez ve 3 mahallede olmak üzere toplam 5 noktada kurban kesim yeri belirledi.

ALANYA BELEDİYESİ TARAFINDAN BELİRLENEN KESİM YERLERİ

1.         Ekşilik Düğün Salonu Kesim Yeri,

2.         Gazipaşa Dolmuş Durağı Kesim Yeri,

3.         Çıplaklı Kesim Yeri,

4.         Doğu’da Mahmutlar Şantiyesi Kesim Yeri

5.         Batı’da Payallar Hizmet Noktası Kesim Yeri

KESİM HİZMETİ UZMAN KASAPLAR TARAFINDAN YERİNE GETİRİLECEK

SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLARA KAHVALTI VE KAVURMA İKRAMI YAPILACAK

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından verilecek kesim hizmeti bu yıl 5 noktada yapılacak. Vatandaşlar, Belediyenin belirlediği son derece hijyenik ve sağlıklı alanlarda, İslami kurallara uygun olarak, veteriner kontrolünde, uzman kasaplar tarafından kurbanlıklarını kestirebilecekler. Ayrıca kurbanlarını kestirmek için bekleyen vatandaşlara sabah kahvaltısı; öğleyin de kavurma, ayran ikram edilecek.

Vatandaşların, belirlenen kurban kesim yerlerinde kurbanlarını kestirmelerini sağlık ve çevre açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Vatandaşlarımız kurbanlarını, hizmete açtığımız kesim yerlerinde, hayvanlara eziyet edilmeden, sağlıklı bir ortamda, usta kasaplar eşliğinde ücretsiz olarak kestirebilirler. Çevremizi ve denizlerimizi kirletmeden dinimizin gereklerini yerine getirmek biz Alanyalılara yakışan bir davranıştır. Vatandaşlarımızı verdiğimiz bu ücretsiz hizmetten faydalanmaya davet ediyor ve sokak aralarında kurban kesmemelerini rica ediyoruz. Şimdiden hepimiz için bereketli, huzurlu ve mutlu bir bayram olmasını diliyorum.’’ dedi. 

Editör: Haber EDİTÖR