Alanya'da yerleşik yaşayan Ruslar endişelii. Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, ülkelerden çıkacak kararları takip ettiklerini söyledi. Kendi ülkelerinde başlatılan Türkiye karşıtı kampanyaların ortamı gerdiğini belirten Anjelika Anzhela, "Maalesef dünden bu yana burada yaşayan Ruslar tedirgin oldu. İki ülke arasında yaşanan krizden dolayı ve Rusya'da yapılan Türkiye karşıtı konuşmalardan dolayı tedirgin oluyorlar. Ne olacak bilmiyorlar" dedi.
Dernek üyesi ve ilçede yerleşik Ruslarla bir araya gelerek durumu değerlendirdiklerini aktaran Anjelika Anzhela, şöyle dedi:

"Buradaki insanların fikirlerine bakacak olursak; onlar ne Türkiye'den gitmek istiyor ne de bu durum onları korkutuyor. Şimdilik öyle bir korku yok. Sadece 2 devletin arasında bir ortak nokta bulunacağına inanıyorlar. Dünyanın 2 büyük devleti söz konusu olduğu için mutlaka aranın bulunacağına, tekrar dostluğumuzun ve kardeşliğimizin devam edeceğine yerleşik Ruslar olarak inanıyoruz. Hiç kimse 'evimi satayım ve gideyim' demiyor. Şu an sosyal medyada bir sürü Türkiye aleyhine reklamlar oluyor. Bunlara hiç kulak asmaya gerek yok. Rusya ve Türkiye kardeşiz."

Editör: Haber EDİTÖR