TRT Haberde saat 08:00 de yayınlanan sabah haberlerine Oba Mahallesindeki Fevzi Taşdemir’e ait avokado bahçesinde canlı yayın konuğu olan,  Alanya Kaymakamı Dr.Hasan Tanrıseven ve Gıda Tarım ve Hayvancıklık Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya’da avokado üretimi ve hasadı ile ilgili bilgiler verdiler. 
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven programda Alanya’da turizmin yanısıra tarımında çok önemli bir yer teşkil ettiğini belirterek, ülkemizin avokado üretiminin yüzde 70’lik kısmını Alanya dan karşılandığını ifade etti. Her yıl üretimin biraz daha arttığını belirten Tanrıseven” Alanya'da bu yıl avokado üretiminde beklentiler daha da yüksek. Her yıl üretici sayımız ve üretim miktarımız artmakta buda bizi ziyadesiyle memnun etmektedir.” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürü Mahmet Rüzgar’da üretimi daha da artırmak için üretim ve hasat anında çiftçiyle sürekli iletişim halinde olduklarını ve her türlü desteği verdiklerini söyledi. Alanya’da avokadonun 1990 yılından sonra ticari olarak yetiştirilmeye başlandığını belirten Rüzgar; “İlçemizde 1620 dekar alanda 16200 civarında avokado ağacı bulunmakta, yıllık ise 747 ton üretim yapılmakta. Alanya Türkiye avokado üretiminin yüzde 70'ini karşılamakta olup, yaklaşık bin 500 üzerinde üreticide ticari olarak avokado üretimi yapmakta” dedi.

Editör: Haber EDİTÖR