Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezinde düzenlenecek sergide, yerleşik yabancıların ve Alanyalı kadınların yaptıkları el sanatları birlikte sergilenerek dünya barışına dikkat çekilecek.
79 farklı ülke insanının yaşadığı dünyanın en güzel şehri Alanya’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü de farklı kutlanacak. Yerel halkla birlikte ilçede yaşayan Yeni Alanyalıları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sanatla buluşturmaya hazırlanan Alanya Belediyesi farklı bir çalışmanın altına imza atıyor.
Yaşadıkları şehre milli kültürlerini de taşıyan Yeni Alanyalılara her zaman destek olan Alanya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü etkinliklerine yerleşik yabancıları da dahil etti. 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenecek sergide, Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki atölyelerde yapılan el sanatlarıyla birlikte Alanya Belediyesi tarafından yürütülmekte olan Muzdan Sanata Hayalden Tasarıma- Alanya Muz Lifi Projesi, Dut Ağacından Dokumam Tezgahına – Alanya İpek Projesi kapsamında üretilen kumaşlar, bu kumaşlardan Modacı Vural Gökçaylı tarafından tasarlanan ve 30 Eylül 2017’de Anadolu Medeniyetlerinden İzler Koleksiyonunda Alanya Kalesi Bedestende sergilenen elbiseler, Yeni Alanyalı kadınlar tarafından yapılan ürünler, kadın fotoğrafçı ve ressamların eserleri yer alacak. Ayrıca Alanya’nın yörük kültürünün de anlatılacağı bölümde yörük kadınlar tarafından dokunan ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Sergi atölye çalışmaları bölümünde ise yapılacak atölye çalışmalarıyla da ziyaretçilere ilginç çalışmalar sunulacak.
8 Mart Perşembe günü Kültür Merkezi’nde açılacak serginin çok özel bir sergi olduğunu belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tüm vatandaşları davet etti. Başkan Yücel, “Belediyemiz tarafından Alanyalı hanımlar ve yerleşik yabancıları buluşturacağımız bu çok özel el emeği ve sanat çalışmalarının yeralacağı sergiye tüm halkımız bekliyoruz. Saat 14.00’te açılışını yapacağımız sergi, 3 gün açık kalacak; vatandaşlarımız ücretsiz gezebilirler” dedi.

Editör: Haber EDİTÖR