İlçe Kaymakamımız ve Vakıf Başkanı Dr. Hasan Tanrıseven’in “Kapı kapı gezin fakir, yardıma muhtaç vatandaşları tek tek tespit edin” talimatıyla 2014 yılının son 3 ayında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 66 mahalle taraması kapsamında 3530 hane ziyareti gerçekleştirildi. Tarama yapılmayan diğer mahallelerdeki fakir, yardıma muhtaç vatandaşlar ise 2015 yılının ilk 2 ayında tespit edilecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2014 yılı içerisinde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yapılan toplam yardım miktarı yaklaşık 12 milyon TL dir.
Hane ziyaretleri esnasında vatandaşlara 2022 yaşlılık, dul, evde bakım, asker maaşı ve şartlı nakil transferi yardımları ile ilgili bilgi verilmiş ve yardım başvuruları hanelerinde alınmıştır. Ayrıca yaklaşık 50 hanenin tadilatı ile ilgili alınan başvurular, Vakıf Mütevelli Heyetince en kısa sürede değerlendiriliyor.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Alanya Kaymakamı ve Vakıf Başkanı Dr. Hasan Tanrıseven’in Alanya’ya geldiği ilk günde verdiği talimat doğrultusunda 2015 yılında da insan odaklı, hızlı, verimli ve etkin şekilde çalışmalarını sürdürecek. Sosyal devlet politikasının gereği olarak Vakıf tarafından ziyaret edilmedik hane bırakılmayacak.

Editör: Haber EDİTÖR