Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Engelsiz Sanat Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanan Engelsiz Sanat Sergisi’nin açılış programına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Engelsiz Sanat Atölyesi El Sanatları Öğretmeni Ayşegül Macar Koçak tarafından yapılan açılış konuşmasında sergiye ilişkin bilgi verildi. Koçak konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farklı resim teknikleri kullanılarak 130 eserin yeraldığı 10. Engelsiz Sanat Sergisi’ni açtıklarını belirtti. Koçak, özel bireylerin özverili çalışmalarıyla açılan serginin 5 Aralık Salı gününe kadar ziyarete açık kalacağını hatırlattı. 
Kültür Merkezindeki açılış programında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne ilişkin bir konuşma yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi olarak toplumun her kesimini kucaklamayı ve her kesime ilişkin hizmeti kendilerine görev edindiklerini söyledi. Başkan Yücel, “Engelsiz Kent Alanya imajının altını doldurmak adına hem sahada hem de sosyal tesislerimizde hizmetler vermekteyiz” dedi.
Sağlık, ulaşılabilirlik, sosyal aktiviteler konusunda büyük bir ekibe sahip olduklarını belirten Başkan Yücel, “Şehrimizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her noktasına hizmetlerimizi ulaştırmaktayız. Engellilerimizin kimseye bağımlı kalmadan günlük hayatlarını sürdürebilmeleri için elimizden gelenin en iyisini yapmaya büyük bir istekle devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Yücel, katılımcılarla birlikte Engelsiz Sanat Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Editör: Haber EDİTÖR