Sosyal Belediyecilik alanında yaptığı hizmetlerle takdir toplamaya devam eden Alanya Belediyesi, Akdeniz Belediyeler Birliğinin yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve belediye başkanlarının teşvik edilmesi amacıyla düzenlediği “1. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması” nda iki ödül aldı. Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende Alanya Belediyesi 25 belediye arasında iki ödüle birden layık görüldü. Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü imzası ile verilen ödülleri, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel adına, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp ve Meclis Üyesi Melike Nazifoğlu aldı.

BİRİNCİ ÖDÜL ‘MUZ LİFİ PROJESİ’NE

Alanya Belediyesi’nin ev hanımlarının istihdamına yönelik hazırladığı ve yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü “Muz Lifi Projesi” “Çevre Koruma ve Geliştirme” kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü.

Projede, Alanya Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından yürütülen Muz Lifi Projesi’nin faaliyetleri arasında bulunan ev hanımlarına yönelik muz lifinden hediyelik eşya ve süs malzemesi üretilmesinin yanı sıra, muz gövdesinden elde edilen lif posasının park ve bahçelerde kullanması için gübre ve kimya olarak değerlendirilmesi ile ilgili arge çalışmalarına da yer verildi.


Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “1. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması”nda, “İyi Yönetitim ve Kurumsal Gelişim” kategorisinde ikinci dülü yine “Belediye Muhtar Elele” projesiyle Alanya Belediyesi aldı.

Yereldeki ihtiyaçlara ve sorunlara vatandaşların bakış açısını ortaya koyan, “ Belediye Muhtar Elele” projesinde, belediyenin muhtarlara ve kırsal bölgelere yönelik yaptıkları diş sağlığı taramaları, genel sağlık taramaları, sağlık seminerleri, mahalle ziyaretleri ve sosyal yardım çalışmaları yer alıyor. Ayrıca projede Alanya Belediyesi’nin vatandaşa hizmeti esas alan, katılımcı, şeffaf, hesap verebilir çağdaş bir anlayışla yönetim sergilediğine de vurgu yapıldı.


Kazanılan ödüllerle ilgili bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 25 belediyenin katıldığı yarışmada iki ödüle birlikte layık görülmekten gurur duyduklarını söyledi. Yücel, “Vatandaşlarımıza sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet sunuyoruz. Hazırladığımız projelerimizde insan odaklı projeler. Bu projelerimizin de ödüle layık görülmesi hem bizi gururlandırıyor de he şevkimizi arttırıyor. Bu ekiple daha başarılı projelere imza atacağımıza inanıyorum. Ekibime ve emek veren herkese teşekkür ederim.” dedi.
Editör: Haber EDİTÖR