Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 1996 tertipler için örf ve adetlerimizde çok önemli bir yeri olan “Asker Kınası” düzenleyeceklerini söyledi. Törenle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Başkan Yücel; “Asker kınası, ailelerimizin yıllardır yaşattıkları bir milli gelenektir. Askere gidecek erkek çocuklara kına yakılır. Biz de bu yıl şehrimizden askere gidecek 1996 tertip asker adaylarına belediye olarak toplu kına yakma ve asker uğurlama töreni düzenleyeceğiz. Asker adaylarımız bu törenle “Mehmetçik” olmanın o manevi duygusunu aileleriyle, bizlerle birlikte tadacaklardır." dedi.

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen “Asker Uğurlama ve Kına Töreni”, 01 Şubat 2016 Pazartesi günü saat 10.30-14.00 arasında Alanya Belediyesi Eşgilik Düğün Salonu’nda düzenlenecektir. Törene askerler ve ailelerinin yanı sıra Alanya protokolü de davetli.

Yapılacak törende; askerliğin anlamı ve önemi ile ilgili konuşmalar yapılacak, asker andı okunacak, mehter gösterileri, kına yakma merasimi ve öğle yemeği ikramı yapılacak.

Askerlik Şubesi’nden alınan bilgiye göre, 2016 yılının ilk 6 ayında 500 den fazla yükümlünün Şubat-Mart 2016 tarihlerinde kışlalarına celp edeceği belirtildi.

Editör: Haber EDİTÖR