Alanya Belediyesi’nin bünyesinde hizmet veren Fizyoterapist Erdem Demir ve Diyetisyen Şule Yavuz Demir, lise çağındaki gençlere sağlıklı beslenme ve ergonomi eğitimi veriyor. Verilen eğitim semineriyle sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi hedefleniyor.

Alanya Belediyesi’nin bünyesinde diyetisyen hizmeti veren Şule Yavuz Demir, verilen seminerlerle öğrencilerin son dönemde oluşan bilgi kirliliğinden kurtulduklarını söyledi. Yavuz: “Kilo alma korkusu veya kaslı bir vücuda sahip olma isteği ile bilinçsiz yapılan dengesiz ve düşük kalorili diyet uygulamaları, fast food beslenme ve hazır gıda tüketimi sıklığının artması gibi pek çok konuda, verilen eğitim semineriyle öğrenciler bilgi kirliliğinden kurtuluyorlar.” dedi.
Alanya Belediyesi Fizyoterapisti Erdem Demir ise son dönemde artan duruş bozuklukları ve omurga rahatsızlıklarını eğitimle giderebileceklerini söyledi. Demir: “Ülkemizde özellikle son dönemde uygun olmayan duruş (postür) nedeniyle çok sık rastlanmaya başlanan omurga ve duruş bozukluklarının bölgemizde de arttığını gözlemliyoruz. Alanya Belediyesi olarak bu sorunun eğitim ile önüne geçilmesini hedefliyoruz.” dedi.

Alanya Belediyesi Diyetisyen Birimi ve Fizyoterapist Birimi, gelecekte sağlıklı nesiller yetiştirmede beslenme ve ergonominin önemini gençlere hatırlatmak için her hafta 3 lisede yaklaşık 500 öğrenciye eğitim veriyor.

Lise çağındaki öğrenciler, verilen eğitim seminerlerine son derece ilgi gösterirken okul yetkilileri ve veliler ise hizmetten dolayı memnunlar.
Editör: Haber EDİTÖR